BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,18
HABER /  DÜNYA

Filistin'den sınır hattına gözlem kulesi

Kudüs Seriyyeleri, İsrail'in askeri hareketliliğini gözlemleyebilmek amacıyla Gazze-İsrail sınır hattına "gözetleme kulesi" inşa etti.

Abone ol

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri, İsrail'in askeri hareketliliğini gözlemleyebilmek amacıyla Gazze-İsrail sınır hattına "gözetleme kulesi" inşa etti.

Kudüs Seriyyeleri, Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus kentinin doğusunda sınırdan 500 metre uzaklıkta 10 metre yüksekliğinde inşa edilen kule ile İsrail ordusunu takip etmek ve Kudüs Seriyyeleri ile diğer direniş gruplarını bilgilendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Kudüs Seriyyeleri üyesi Ebu Ahmed, sınır hattına yapılan kulenin "Filistin direnişinin işgale karşı meydan okuması mesabesinde" olduğunu söyledi.

Filistin direniş gruplarının, İsrail'in muhtemel saldırılarına hazırlıklı olduğunu kaydeden Ebu Ahmed, "İsrail'in son Gazze saldırılarının üzerinden bir sene geçmesine rağmen direniş grupları hala iyi durumda ve işgalcilerin herhangi bir saldırısına karşılık vermek için gereken bütün imkanlarla hazırlanıyor. Kudüs Seriyyeleri ve diğer direniş grupları, Filistin davasını zihinlerde canlı tutmak için 8 senedir devam eden ablukaya ve imkansızlıklara rağmen birlikte çalışarak gücünü artırıyor" diye konuştu.

"Mücadele noktamız Filistin"

Gazze'nin, Mısır'ın Sina ilindeki güvenlik problemleriyle bağlantısı hakkında basında yer alan haberlere de değinen Ebu Ahmed, "Bizim mücadele noktamız Filistin'de, gözümüz düşmanın üzerinde ve savaşımız sadece onunla. Kudüs Seriyyeleri başta olmak üzere direniş gruplarının silahları işgalin kalbine çevrili, bütün düşüncemiz ve planımız Filistin'in kurtuluşu üzerine" ifadelerini kullandı.

Sina Yarımadası'nda 1 Temmuz çarşamba günü kontrol noktalarına saldırılar düzenlenmiş, ordu olayda 17 askerin hayatını kaybettiğini, 13'ünün yaralandığını, saldırıların ardından yürütülen operasyonlarda ise 100'den fazla "teröristin" öldürüldüğünü açıklamıştı.

Söz konusu saldırıları, terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini duyuran "Sina Vilayeti" adlı örgüt üstlenmişti.