BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,19
ALTIN 2.325,14
HABER /  GÜNCEL

Filistin Yönetimi'nden Hamas'a gözaltı dalgası

El Fetih'in kontrolündeki Filistin Yönetimi, kargaşa çıkarmakla ve güvenlik tehdidi oluşturmakla suçladığı 100'den fazla Hamas üyesini gözaltına aldı. Hamas, Filistin Yönetimi'ni 'İsrail'le işbirliği yapmakla' suçladı.

Abone ol

Filistin Yönetimi'nden yetkililer Batı Şeria'da 100'den fazla Hamas üyesinin gözaltına alındığını duyurdu.

BBC muhabiri Yolande Knell bunun "Filistin Yönetimi'nin son yıllarda bir gecede gerçekleştirdiği, Hamas'ı hedef alan en büyük gözaltı dalgası olduğunu" söylüyor.

Reuters'ın aktardığına göre Filistin Yönetimi sözcüsü Adnan El Dmairi, Hamas'ın "kargaşa yaratma planları yaptığını" belirtti.

El Dmairi, gözaltılara ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"(Hamas üyelerini) sorgulamak veya mahkemeye sevk etmek için gözaltına alıyoruz. Filistin'in iç güvenliğini, istikrarını tehdit ettiklerini, bölgeyi ve bizi askeri çatışmaya sürüklemeyi planladıklarını gösteren kanıtlar var."

İsrail: Haberimiz yok

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zühri ise tutuklamalar için "uzlaşıyı engelleyen gerilimi tırmandıran tehlikeli bir adım" yorumunu yaptı.

Mahmud Abbas'ın lideri olduğu El Fetih'in kontrolünde olan Filistin Yönetimi'ni "işgalci İsrail ile güvenlik konusunda işbirliği yapmakla" suçlayan sözcü şu ifadeleri kullandı:

"İşbirlikçilerin bu eylemleri hareketi engellemeyecek ve direnişi zayıflatmayacak. Tutuklananların derhal serbest bırakılması çağrısı yapıyor ve hamiyetsiz olan bu önlemlerin sonuçları konusunda uyarıyoruz."

Reuters haber ajansına göre İsrail sözcüsü ise tutuklamalardan haberdar olmadıklarını söyledi.

İsrail, iki gün önce yaptıkları açıklamada son birkaç ay içinde İsrail'e saldırı planladıkları suçlamasıyla 40 Hamas üyesini Batı Şeria'da gözaltına aldıklarını duyurmuştu.