BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.410,97
HABER /  GÜNCEL

Filistin ve Azerbaycan’dan gelen yaralıların durumu

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, Filistin ve Azerbaycan’dan getirilerek tedavi altına alınan yaralıların durumları ile ilgili bir açıklama yaptı....

Abone ol

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, Filistin ve Azerbaycan’dan getirilerek tedavi altına alınan yaralıların durumları ile ilgili bir açıklama yaptı.
Yapılan açıklamada, uluslararası yardım kapsamında ülkenin yaptığı yoğun çalışmalar neticesinde Gazze’de yaralanan 5’i çocuk 1’i 28 haftalık hamile olmak üzere 18 Filistinli hasta 13 Ağustos 2014 Çarşamba günü saat 19.35’te ülkeye getirdiği belirtilerek, “Havalimanında yapılan ilk tıbbi değerlendirmeye müteakiben hastalarımızın 17’si refakatçileri ile beraber Genel Sekreterliğimize bağlı Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kendileri için hazırladığımız servise kabul edilmiştir. 1 hastamız ise yine Genel Sekreterliğimize bağlı Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yatırılmıştır” denildi.
Kabullerinden itibaren hastaların ilk muayene ve konsültasyonları gerçekleştirildiği ve tıbbi tedavilerine başlanıldığı kaydedilerek şöyle denildi:
“Yapılan konsültasyonlar neticesinde 2 hastamız acil olarak ameliyata alınmıştır. İlk değerlendirmeler sonucunda hastalarımızdan ikisinin durumunun diğerlerine nazaran daha kritik olduğu tespit edilmiş ve yoğun bakım şartlarında takibe alınmışlardır. Hastalarımızın tedavi ve diğer ihtiyaçları için tüm tedbirler alınmıştır. Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ve Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu hastalarımızı ayrı ayrı ziyaret etmiş ve hastalarımızın sağlık durumları ile ilgili detaylı bilgi almışlardır."
Yine uluslararası yardım kapsamında daha önce Filistin’den getirilen 1’i çocuk 4 hasta ile Azerbaycan’dan getirilen 3 Azeri hastanın da Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavilerinin devam ettiği hatırlatılarak, "Bu kapsamda ülkemize getirilmesi planlanan hastalar için de gerekli tüm planlamalar Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli olarak yapılmakta olup, kamuoyu ilerleyen dönemde bilgilendirilecektir” ifadesi kullanıldı.
(İHA)