BIST 8.748
DOLAR 32,34
EURO 35,14
ALTIN 2.241,33
HABER /  MEDYA

Filinta dizisinde Mustafa'ya kumpas!

Filinta dizisi sezona hızlı başladı. Kadı Gıyasettin'in acısıyla çılgına dönen Mustafa, katillerin peşine düşer. İşte Filinta'nın son bölüm özeti;

Abone ol

Filinta dizisinin son bölümünde yine büyük heyecan fırtınası yaşandı. Baba dedikleri Kadı Gıyasettin'in öldürülmesi Filinta Mustafa'yı çılgına çevirir. Kadı'yı öldüren okun izini süren Filinta, kendisine kurulan kumpastan habersiz kendisini bekleyen ateşin üzerine yürüyecektir.

Filinta'da tansiyon giderek yükseliyor! Kına gecesinde baskına uğrayan Filinta Mustafa ve Bıçak Ali, kendilerini çetin bir savaşın ortasında bulur. 

Kadı Gıyasettin'in ölümüyle çılgına dönen Filinta Mustafa, Osmanlı'ya kurulan kumpasın farkındadır ve hiç düşünmeden kendisini bekleyen ateşin üzerine yürür.



Kaçırılan Sultan'ı bulmak için planlar yapan Filinta Mustafa, Kadı Gıyasettin'in acısını yüreğine gömer ve ödeşmek için Yüce Meclis'in kendilerinin peşine düşmelerini bekler.

FİLİNTA'NIN PLANI İŞLEMEYE BAŞLAR

Külliye baskınında kullanılan okun yapıldığı yerin basılması Yüce Meclis'i harekete geçirir. Filinta Mustafa ve Bıçak Ali'nin öldürülmesi için özel yetiştirdikleri militanları harekete geçirir.

filinta-yeni-bolum.jpg

İngilizler ise Külliye baskınını Ruslar'ın üzerine yıkmak için Padişah'a bir takım malumatlar gönderir. İngiliz sefirinin Rus iddası ise Padişah'ın huzurunda bulunan Davut Paşa tarafından birer birer çürütülür. 

İngilizler'in Rusya oyununu gözler önüne seren Davut Paşa, sefire Osmanlı'ya karşı oynanan Rus oyununu anlatır ve sert bir dille uyarır.

filinta-dizisi-son-bolum.jpg

KAÇIRILAN ÇOCUKLAR

Yüce Meclis'in kaçırdığı çocuklardan biri olan Üsküplü, intihar etmeden önce tüm sırları deşifre edecek bir harita bırakır. Üsküplü'nün "sırlar duvarın ardında" sözleri üzerine Mustafa, evin duvarındaki izi görür ve yıkarak haritaya ulaşır. Mustafa, Ali ve Davut Paşa harita sayesinde Meclis'in çocukları kaçırdığı yeri bulur.

FİLİNTA'DA GEÇTİĞİMİZ HAFTA NELER OLDU?

TRT’nin sevilen dizilerinden Filinta ‘Bin Yılın Şafağında'nın bu hafta yayınlanacak 28. Bölümünde İstanbul topraklarında deprem ve kıyasıya bir mücadele yaşanacak. Gizli Teşlikatın yeni üyeleri, Filinta Mustafa (Onur Tuna), Bıçak Ali (Cem Uçan), Kadı Gıyaseddin (Mehmet Özgür) ve Abdullah (Kamil Güler), Osmanlı Devleti'ni tehdit eden, topraklarını, Padişahı (Bülent Alkış) içten çökertmek isteyen Manastır ve Yüce Meclis’in peşine düşecek.

Karanlık ormanların derinliklerindeki bu kovalamada acaba neler olacak? Manastırın gözde savaşçılarından Farah(Berrak Tüzünataç) ise Osmanlı Topraklarına adım atacaktır. Görev için İstanbul’a gelen Farah’a, arka planda Yüce Meclis ve Boris Zaharyas’ın (Serhat Tutumluer) adamları nasıl yardım edecektir? Yusuf Efendi (Mürşit Ağa Bağ) tekkede gördüğü Farah'a sorduğu soruyla, onu köşeye sıkıştıracaktır. Yusuf Efendi ne soracak ve Farah ne cevap vereceğini bilemeyecektir? Osmanlı’nın tehlikeli düşmanlarının toplandığı Manastırın başındaki Padre (Yavuz Sepetçi), Ruhban Okulunun avlusunda kardeşlere dönüp ‘Büyük geceye hazırlanın!’ der ve içeri girer. O gece orada neler yaşanacaktır? Boris, Cemil'i (Hakan Yufkacıgil) kenara çekip neden yarın kıyamet kopacak ve hiçbir adamımız dışarıda olmayacak diye emir verecektir? Hamdi (Ercan Demirel), Mecid'e (Sencer Serta), ‘Yarın gece bütün hamallar limanda kalacak, İstanbul'da zelzele olacak.’ diyerek neyi kast edecektir? Bıçak Ali (Cem Uçan) evlenme teklif ederek, ‘Evet’ cevabını aldığı biricik sevdiği Süreyya’ya (Nur Fettahoğlu) söz verdiği gibi kına gecesini düzenleyecektir. Ancak, düğün öncesi kına gecesinde onları neler bekleyecektir? Tabibe Leyla (Asena Tuğal), gönlünün meylettiği Filinta Mustafa’dan karşılık alarak kurduğu evlilik hayallerine bir adım yaklaşacak mıdır? Davut Paşa (Mustafa Avkıran) Gıyaseddin'e neden ‘içimde kötü bir his var’ diyecektir? O gece kına merasimi düzenlenirken dergah avlusunda neler olacaktır? Ve arkasında kimler vardır? Bütün bu soruların cevapları 25 Eylül Cuma akşamı TRT 1’de Filinta ‘Bin Yılın Şafağında’ dizisinde cevap bulacak…