BIST 9.140
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,76

Figen Yüksekdağ Kimdir?

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde 1971 yılında doğan siyasetçi. Halkların Demokratik Partisi Eş Başkanı ve Van Milletvekilidir. Çiftçilikle uğraşan bir ailenin 10 çocuğundan dokuzuncusu olarak 1971 yılında Adana'nın Ceyhan ilçesinde doğdu. Lise çağlarında sosyalist hareketle ilgilenmeye başladı ve İşçinin Yolu dergi çevresine katıldı. 18 yaşında bir sokak gösterisinde tutuklandı ve gözaltında kaldı. Sonrasında ailesinden uzaklaşarak öğrenci evlerinde...

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde 1971 yılında doğan siyasetçi. Halkların Demokratik Partisi Eş Başkanı ve Van Milletvekilidir.

Çiftçilikle uğraşan bir ailenin 10 çocuğundan dokuzuncusu olarak 1971 yılında Adana'nın Ceyhan ilçesinde doğdu. Lise çağlarında sosyalist hareketle ilgilenmeye başladı ve İşçinin Yolu dergi çevresine katıldı. 18 yaşında bir sokak gösterisinde tutuklandı ve gözaltında kaldı. Sonrasında ailesinden uzaklaşarak öğrenci evlerinde kaldı. 8 ay sonra İstanbul'a gelerek Özgür Gençlik çevresine katıldı.

Atılım gazetesinde birlikte çalıştığı Sedat Şenoğlu ile, Şenoğlu cezaevindeyken evlendi. Uzun yıllar kadın haklarıyla ilgili konularla ilgilendi. Atılım gazetesinde yayın kurulu üyesi olarak çalıştı ve Sosyalist Kadın dergisinin editörlüğünü yaptı. Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nin (ESP) genel başkanlığını da yapan Yüksekdağ, Haziran 2014'te HDP II. Olağan Kongresi sonunda partinin eşbaşkanı olarak seçildi.

2015 milletvekili genel seçimlerinde Van milletvekili seçilmiştir.

Milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması sonrası hakkında açılan soruşturmalardan yargılanan Yüksekdağ, tutuklanarak cezevine konuldu.

Yüksekdağ'ın kesinleşen hapis cezası nedeniyle milletvekilliği ve parti üyeliği düşürüldü.