BIST 9.548
DOLAR 32,49
EURO 34,58
ALTIN 2.499,92
HABER /  GÜNCEL

Figen Yüksekdağ, gözyaşlarına boğuldu!

Rojava'da IŞİD'e karşı savaşa katılan ve mayın patlaması ile hayatını kaybeden Halil Aksakal'ın cenazesine katılan HDP'li Figen Yüksekdağ, gözyaşlarına boğuldu.

Abone ol

Rojava'da mayın patlaması sonucu hayatını kaybeden Halil Aksakal bugün memleketi Hatay'da toprağa verildi. HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ katıldığı cenazede, gözyaşlarına hakim olamadı.

Cenazede Halil Aksakal'ın annesi Semiha ve babası Mehmet Aksakal'ı Gezi olaylarında hayatlarını kaybeden Hataylı Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert ve Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan yalnız bırakmadı.

MAYIN PATLAMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ

Rojava'da IŞİD'e yönelik başlatılan 'Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi' operasyonu sırasında 18 Haziran'da Sulok'ta mayın patlaması sonucu yaşamını yitiren MLKP'li Halil Aksakal, Hatay'ın Defne ilçesine bağlı Harbiye mahallesinde toprağa verildi. Sloganlar eşliğinde evine getirilen Aksakal için dua edildi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Cenazeye katılan HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ ise Anne Semiha Aksakal'ı teselli ederken gözyaşlarına hakim olamadı. Cenazeye ayrıca SP Genel Başkanı Sultan Ulusoy, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, HDP ve ESP PM ve MYK üyeleri ile Partizan, Kaldıraç, Mücadele Birliği ve SYKP üyelerinin de aralarında olduğu kişiler katıldı.