BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,88
ALTIN 2.439,29
HABER /  GÜNCEL

Feyzioğlu hükümetin elini mi rahatlatıyor?

Nuran Yıldız, "Metin Feyzioğlu Hükümetin Elini Mi Rahatlatıyor?" sorusuna köşesinden çarpıcı bir yanıt verdi.

Abone ol

"Yılmaz Özdil’in yaptığı gibi göz yaşartıcı bir Feyzioğlu portresi çizmeyeceğim. Sadece Emin Çölaşan’ın, Feyzioğlu’nu “İktidarın elini rahatlatmak”la suçlamasına itiraz ediyorum." yazan Nuran Yıldız, "Metin Feyzioğlu Hükümetin Elini Mi Rahatlatıyor?" sorusuna köşesinden çarpıcı bir yanıt verdi.

Kişisel web sitesindeki analizinde Yıldız, Feyzioğlu için "Yaptığı doğru mu, değil mi ona bakmak gerekmez mi?" diye sordu. İşte Nuran Yıldız'ın o analizinden çarpıcı bölümler:

"Metin Feyzioğlu hırslı olabilir. Kendi geleceğinin tasarımını yapıyor olabilir. Gelen dalganın üzerine çıkıp yükselmek isteyen bir sörfçü de olabilir.

İnsanları kendi geleceklerinin planını yaptıkları için suçlayamayız.

Genç bir adamdır. Bilgili bir adamdır. Konuşmasını bilir. Karar verdiği zaman ertelemez, uygular. Tamam diyorsa, gereğini yapar.

Elbette eleştirdiğim yanları da var. Mesela kendisini çok sevmesini doğru bulmam. Kariyer planı her ne ise, onun önündeki en önemli engel bu huyudur.

Kendisini pek seven insanlar, başkalarının kendilerini sevmesine fırsat tanımazlar.

Çölaşan, Feyzioğlu’nu iktidarın elini rahatlatmakla suçluyor. Ne saçma! Yaptığı doğru mu, değil mi ona bakmak gerekmez mi?

Ortada haksız ve hukuksuz şekilde aylardır ve de yıllardır tutuklu insanlar var mı? Var.

Başbakanın baş danışmanı bu durumu “kumpas”la açıklıyor mu? Açıklıyor.

CHP ve MHP genel başkanları varsa yoksa ayakkabı kutusu deyip, bir adım ileriye gidemiyorlar mı? Gidemiyorlar.

Özellikle CHP içindeki ulusalcılardan çıt çıkıyor mu? Çıkmıyor.

Bir kısmı, vatanı İstanbul’da yedikleri yemeklerde çoktan gözden çıkardılar.

Bir kısmı, mesela Muharrem İnce, gönül kırıklığını Arınç’ın ifadesiyle çıt çıt tweet atmakla teselli etmiyor mu? Ediyor.

Bir kısmı, mesela Emine Ülker Tarhan, saf dışı bırakılmadı mı? Bırakıldı.

Metin Feyzioğlu ne yapıyor? Baro başkanlığının ona verdiği yetkiyi kullanıyor. Kimsenin umurunda olmayan, medyanın bile hapislerde unuttuğu Ergenekon, Balyoz vs. tutuklularını kurtarmak için Hükümete öneri götürüyor.

Taraflar arasında diplomasi yürütüyor.

Başarılı olur ya da olamaz ama muhalefetin bıraktığı kocaman bir boşluğu dolduruyor.

Onun bu konumlaması neden insanları rahatsız ediyor? Yaptığı yanlış bir şey değil ki.

Rahatsızlığın nedeni, hükümetle kurduğu uzlaşmacı üslup ve tutuklu ailelerinin bu süreçte Feyzioğlu’na ve Başbakana güvendiklerini söylemeleri olabilir mi?

Hükümet, Feyzioğlu ile gündemi değiştiriyormuş falan. Olabilir. Ne var ki iktidar tarafı, Feyzioğlu’na söyledikleri destekten vazgeçerlerse hesabı da kendileri öder, Feyzioğlu ödemez.

Anlaşılan o ki, “orduya kurulan kumpas”ı bozma konusunda, herkes Feyzioğlu’nun tek başına kahraman olmasından rahatsız. İktidar partisinin ve muhalif parti sözcülerinin koro halinde itirazı, “çözüm getirmek bizim işimiz değil, bizim işimiz ortalık karıştırmak” şeklindeki yaklaşımlarını ibretle izlemek gerek.

NURAN YILDIZ'IN YAZILARININ TAMAMINI BURADAN OKUYABİLİRSİNİZ