BIST 9.548
DOLAR 32,49
EURO 34,58
ALTIN 2.499,92
HABER /  GÜNCEL

Fevzioğlu’na moral verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Polise yönelik şiddete de karşıyız. Polise yönelik şiddet olmamalı. Polisler de bizim çocuklarımız” d...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Polise yönelik şiddete de karşıyız. Polise yönelik şiddet olmamalı. Polisler de bizim çocuklarımız” dedi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türkiye Barolar Birliği Genel Başkanı Metin Feyzioğlu’nu ziyaret etti. Görüşmeye Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan, Erdoğan Toprak ve Aytun Çıray da katıldı. Ziyarette gazetecilerin sorularını da cevaplayan Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında, dün İstanbul’da çıkan olaylar ve Berkin Elvan’ın ölümü için anma tören düzenlenecek olması ile polislerin sabrının zorlandığını ve polislerin düşünülmediğine ilişkin yaptığı konuşmasının sorulması üzerine şunları kaydetti:
“Bir diktatöre özgü açıklama. Polis kendi yurttaşına karşı silah kullanmamalı. Ölen kişi bir cenazede başsağlığı dilemek için cem evine giden birisi. Hiçbir olaya karışmamış bu ölüyor, Berkin ölüyor. Erdoğan’ın tek derdi var kırılan cam ve çerçeveler çünkü o dünya malını önemsiyor. Polise yönelik şiddete de karşıyız. Polise yönelik şiddet olmamalı. Polisler de bizim çocuklarımız. Onların görevleri toplumda huzuru sağlamaktır. Demokrasilerde protesto en doğal haktır. 1982 Anayasası’nda bile bu çok açıkça yazılır. Eğer şiddete yönelirse protestolar polis müdahale eder ama yine insanları öldürerek değil. Kurşun kullanarak değil. Bu affedilecek bir şey değil. Erdoğan ülkeyi ateşe atıyor. Müthiş bir kutuplaşma var. Eğer böyle giderse Türkiye’nin geleceği açısından kaygılıyım. Kullandığı dil, üslup, suçlamalar, insanları ayırmaları kabul edilecek bir olay değil. Biz Burak Can’a da sahip çıkıyoruz. Berkin’e de sahip çıkıyoruz. Bizim ülkemizin insanları onlar. Ölen gencimize de sahip çıkıyoruz. Yaralı gencimize de sahip çıkıyoruz. Siyasetçi olarak siz kendi yurttaşlarınız arasında ayrım yaparsanız bu olmaz. Üstelik yönetici konumundaysanız hiç olmaz. Nasıl bir Başbakanlık anlayışıdır anlamakta güçlük çekiyorum.”
(İHA)