BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.425,79

Fetullah Gülen ziyaretiyle ilgili yalanlar ve gerçekler

"Fethullah Gülen'in elini hangi gazeteci öptü?" bombasını da, (yoksa balon mu demeliyim) yine Barış patlattı.

Adnan Berk Okan'ın deyişiyle, bizim Barış (Yarkadaş) "canlı bomba" gibi... İki gündür, bir grup gazetecinin Amerika'da yaşayan Fethullah Gülen Hocaefendi'ye yaptığı ziyareti yazıyor Barış.

İnternethaber ve Gazeteciler.com, Barış'ın yazdıklarını alıntılayınca, çok sayıda telefon aldım. Gelen telefonların hepsi, Barış'ı tekzip ediyor!

Gülen'i ziyaret eden gazetecilerin adı saklı değildi bir kere. Barış, yazısına "gizli ziyaret" havası verdi  "O gazetecilerin adını açıklıyorum" spotuyla.. Oysa gizli saklı bir şey yoktu bu ziyarette. Dahası, oraya gitmeyen birkaç isim de Barış'ın notları arasındaydı.

                             ***

"Yazılmamak kaydıyla" yapılan konuşmaların bir bölümü, eksik bilgilerle birlikte Barış'ın Gerçek Gündem'inde yer buldu. Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, Fethullah Gülen'e "Biz bir aileyiz" demişti Barış'a göre...

Mahmut Övür-Barış Yarkadaş ikilisi birbirine çok uzak isimler değil. Buna rağmen, Mahmut Övür'ü arama gereği duymayan Barış Yarkadaş, kulağına fısıldananları yazmayı tercih etti. 

"Fethullah Gülen'in elini hangi gazeteci öptü?" bombasını da, (yoksa balon mu demeliyim) yine Barış patlattı. 

"El öpen gazeteci" Mehmet Altan'dan başkası değildi Barış'a göre...

                           *** 

Gülen'i ziyaret eden gazeteciler arasında, Radikal'den Yavuz Oğhan'da var. Yavuz'la sık sık bir araya gelir, tavla partisi yaparız. Ziyaret medyaya yansıdığında aklıma Yavuz gelmedi değil. Ancak, Yavuz'un "yazılmamak kaydıyla" şerhinin düştüğü bir ortamda konuşulanları bana anlatacak kadar ahlaksız biri olmadığını bildiğim için aramadım.

Mehmet Altan aradı dün...

"El öpme" meselesinde, yalanın havada uçuştuğunu söyledi.

Dinledim...

Telefonlar kapandı...

Yavuz'u aradım...

Dedi ki:

- Pensilvanya soracaksan konuşmayalım.

"Bi dinle" dedim...

"...?

BİR- Mahmut Övür, Gülen'e "Biz bir aileyiz" dedi mi?

İKİ- Herhangi bir gazeteci Gülen'in elini öptü mü?

Yavuz iki kez üst üste, "hayır" dedi sadece!

- Ben oradaydım, konuştuğumuz mekandan hiç ayrılmadım. Lavaboya gitmedim. Bütün konuşmaları dikkatle dinledim. Mahmut Övür'ün böyle bir ifadesini duymadım. Ne Mehmet Altan, ne de bir başka gazeteci, Gülen'in elini öpmedi. Bu kadar NET.

Barış Yarkadaş, tek başına "onurlu" bir mücadelenin içinde. Gazetecilik heyecanını hiç yitirmedi bugüne kadar. Tek eksiği bana göre, kulağına fısıldanan her şeyi, sormadan, soruşturmadan yazması. 

Bunu da, gazetecilik heyecanıyla yapıyor!

Kötü niyetinden değil!

Yapma Barış!