BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,70
ALTIN 2.417,74
HABER /  GÜNCEL

Fetullah Gülen sanal alemde

Yaklaşık 8 yıldır tedavi için gittiği ABD'de bulunan Fethullah Gülen gönül dostlarıyla internette buluşacak

Abone ol

Yaklaşık sekiz yıldır tedavi için gittiği ABD'de bulunan Fethullah Gülen Hocaefendi'nin sesli ve yazılı sohbetlerini yayınlayan www.herkul.org adlı internet sitesi 19 Haziran 2006 tarihinden beri ara verdiği yayınlarına yeniden başladı.

Dünyanın dört bir yanından her gün binlerce kişi tarafından ziyaret edilen site, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin rahatsızlığı sebebiyle sohbetlerine ara vermesinden dolayı uzun süredir yayın yapamıyordu. Önceki gün söz konusu siteyi ziyaret edenler ana sayfada editörün notuyla karşılaştı. "Sevgili Gönül Dostlarımız," diye başlayan kısa notunda editör Bahadır Berk "Uzun bir aradan sonra yeniden gönüllerinize misafirliğimiz başlıyor. Allah Teâlâ nasip ederse, elektronik dergimizin sayfalarını her geçen gün daha da güzelleştirmeye ve zenginleştirmeye çalışacağız. Size en güzel sohbetleri sesli ve yazılı olarak ulaştırabilmek, suyun ötesinden bir sıcak nefesle içinizi ısıtabilmek, şu diyar-ı gurbette elemlerimizi, emellerimizi sizinle paylaşabilmek... ve bu vesileyle Rabb'imizin rızasını kazanabilmek için bir kere daha "vira bismilllah" diyoruz." ifadeleriyle sohbetlerin yeniden başladığını haber veriyordu.

"Kırık Testi" başlığıyla yazılı, "Bamteli" ismiyle de sesli sohbetlerin yayınlandığı www.herkul.org sitesinde bu hafta yayına "Bamteli" ile başlanmış. "Müzmin Müfteriler ve Müslümanca Mukabele" başlığını taşıyan sohbetinde Gülen, başkaları ne yaparsa yapsın, her hal ve durumda Müslüman'ın, üslubunu namusu gibi bilmesi ve Peygamberimizden öğrendiği davranış tarzından asla taviz vermemesi gerektiğini anlatıyor. 'herkul.org' her hafta pazartesi günleri yenileniyor.