BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,82
ALTIN 2.411,52
HABER /  GÜNCEL

Fetullah Gülen 'darbe senaryo' propagandasının mimarı çıktı

15 Temmuz gecesinde başlayan darbe senaryo propagandası Fethullah Gülen'in propagandası çıktı. Gülen ve cemaati yaptıkları darbeye karşı kamuoyuna bu hikayeyi okuyor. Son sohbetine bakın.

Abone ol

Başarısız darbe girişiminin ardından Fethullah Gülen, Pensilvanya'daki çiftliğinde yaptığı ilk sohbetinde 'senaryo' propagandası yaptı.

"Hiç kimse paniklemesin' mesajı veren Gülen, 'Bunların sonu kanalizasyon olacak" sözlerini sarfetti. 

DARBE SENARYO ONUN PROPAGANDASI ÇIKTI

Darbe girişimi başarısız olduktan sonra cemaatin silahşörleri twitterda 'bu darbe senaryo' propagandasına girişmişlerdi. Bu senaryonun yazarı da Fethullah Gülen çıktı. İşte kamuoyuna pompalanan sözlerin onun ağzından dökülüşü;

HAYATTA KALIRLARSA...

Fethullah Gülen konuşmasının devamında 'hayatta kalırlarsa bunun altında ezilecekler' diyerek tehdit dolu şu sözleri sarfetti;

-"Varsın bir sürü ahmak bir başarı elde etmiş gibi gülsünler. Fakat dünya bunu alaya alıyor. Hayatta kalırlarsa bunun altında öyle ezilecek, öyle hicap duyacak, öyle kızarıp bozaracak öyle iki büklüm olacaklar ki... Ölüp giderlerse öbür tarafta keşke keşke keşke demeden elleri olmayacaklar ki başka şey söylesinler. "

BANA TERÖRİST DİYORLAR

Fethullah Gülen mesajının sonunda ağlamaklı bir ses tonuyla "Düşünün ki hayatında karıncaya basmayan, bir arının ölümü karşısında hıçkıra hıçkıra ağlayan kişiye terörist diyorlar. Kendileri teröristse şayet alemi nasıl bilirsin kendin gibi..." dedi.