BIST 9.458
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.497,94
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'yü bahane edip eve kadar geldiler!

85 yaşındaki yaşlı kadını FETÖ bahanesi ile dolandırdılar üstelik önce telefonla aradılar ardından yaşlı kadının evine kadar geldiler. Yaşlı kadın ise dolandırıldığını bakın ne zaman anladı?

Abone ol

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, bir kadını, "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin adına işlem yaptıkları" iddiasıyla dolandırdığı öne sürülen 3 kişi yakalandı. 

"KONTROL ALTINA ALACAĞIZ"

Alınan bilgiye göre, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan şüpheliler, 85 yaşındaki F.Z'yi ev telefonundan arayarak, ''FETÖ üyeleri adınızı kullanarak işlem yapmış, bu nedenle evdeki ziynet eşyaları ve paraları kontrol altına alacağız.'' dedi. Bunun üzerine evdeki 21 bin lira değerindeki altın ile bir miktar parayı poşete koyan yaşlı kadın, eve gelen şüphelilere bunu teslim etti.

KREDİ ÇEKMESİNİ İSTEYİNCE...

Şüpheliler, bir süre sonra yine telefonla arayıp kredi çekmesini isteyince F.Z. dolandırıldığını anladı. Polise ihbarda bulunan F.Z'nin, kredi çektiğini ve parayı verebileceğini söylediği şüpheliler V.Y. (22) ile O.A. (24), eve geldikleri sırada çevrede önlem alan emniyet güçlerince yakalandı.

Şüphelilerin ifadesi doğrultusunda dolandırıcılığı organize ettiği öne sürülen A.K. (31) de gözaltına alındı.

Emniyetteki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen V.Y. ve A.K, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, O.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.