BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
GÜNCEL

FETÖ/PDY'nin Doğan Medya'yı işgali davası yarın başlıyor

Fetullahçı Silahlı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gün Hürriyet, CNNTürk ve Kanal D'nin de bulunduğu Doğan Medya Center binasının darbeci askerler tarafından basılmasına ilişkin 19 sanıklı dava yarın başlıyor.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Doğan Medya Center'ın işgal edilip yayınının kesilmesi ve çıkan olaylarda 1 kişinin şehit edilmesine ilişkin 5'i rütbeli 19 sanığın yargılanacağı davanın görülmesine yarın başlanacak. İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava, 4 gün boyunca Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görülecek.

1 ŞEHİT 4 MAĞDUR 21 MÜŞTEKİ...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Gökhan Yolasığmaz tarafından hazırlanan iddianamede, tutuklu eski yüzbaşılar Erdal Şeker, Süleyman Ahmet Kaya, Mehmet Akif Aslan ile astsubaylar Muhammet Orhan Kaya, Muhammet Çınar ve 14 er sanık, şehit edilen Vedat Barceğci maktul, olaylarda yaralanan 4 kişi ise mağdur olarak yer alıyor. Doğan TV, Doğan Müzik Yapım, Hürriyet Radyo, D Yapım Reklamcılık ve Dağıtım, Doğan Uydu Haberleşme Hizmetleri'nin de arasında bulunduğu 21 kurum ve kişi ise müşteki sıfatıyla yer alıyor.

CEZA İSTEMLERİ

İddianamede, sanıkların Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs, Cebir ve şiddet kullanarak TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya TBMM'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs, Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve Silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 7,5'er yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Sanık Süleyman Ahmet Kaya'nın, Vedat Barceğci'nin öldürülmesi eyleminden dolayı Kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile Silahla tehdit, 9 kez uygulanmak üzere Kasten öldürmeye teşebbüs, Basın ve yayın organının yayınının hukuka aykırı şekilde engellenmesi suçlarından 125 yıldan 215 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. İddianamede, sanık Mehmet Akif Aslan'ın Silahla tehdit, iki kez uygulanmak üzere Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından 12 yıldan 39 yıla kadar, sanık Erdal Şeker'in Silahla tehdit ve Basın ve yayın organının yayınının hukuka aykırı şekilde engellenmesi suçlarından 4 yıldan 12,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları öngörüldü. Sanık 14 erin çeşitli suçlardan 4'er yıldan 200'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Sitene Ekle