BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.427,56
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'nün sır küpüne operasyon!

FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen'in en yakınındaki isim olan ve örgütün para trafiğini kontrol ettiği belirtilen Cevdet Türkyolu'nun Sakarya'da bulunan ve aralarında kardeşinin de bulunduğu 8 kişi tutuklandı.

Abone ol

SAKARYA'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Amerika'da Gülen'in yanında olduğu değerlendirilen, FETÖ/PDY'in ikinci adamı olduğu belirtilen Cevdet Türkyolu'nun, adliyeye sevk edilen 12 akrabası ile aile yakınından 8'i tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, Türkyolu'nun gözaltına alınan ablaları Vildan Erus ve Ü.I, kardeşi Muharrem Türkyolu, yengesi G.T, eniştesi Kemal Erus, yeğenleri N.T, F.T, Yunus Şahin Işık, Abdullah Mesut Işık, Nurullah Said Işık, Mert Muaz Işık ve Muhammet Emin Vatan emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan Türkyolu'nun ablası Vildan Erus, eniştesi Kemal Erus, kardeşi Muharrem Türkyolu, yeğenleri Yunus Şahin Işık, Abdullah Mesut Işık, Nurullah Said Işık, Mert Muaz Işık, Muhammet Emin Vatan tutuklandı, ablası Ü.I, yengesi G.T, yeğenleri N.T. ve F.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Fetullah Gülen'in en mahrem sırlarını bildiği ve örgütün para kasasını tuttuğu belirlenen Türkyolu'nun, Gülen'in korumalığını yaptığı ve aldığı talimatları örgüt üyelerine ilettiği ifade ediliyor. Gülen ile akrabalık ilişkileri de bulunan Türkyolu, Gülen'in kardeşi Seyfullah Gülen'in kızı Mebrüke ile evli. Türkyolu ayrıca açık kaynaklarda örgütün kaset ve ses montajlama işini yaparak bilgi işlem kısmı sorumlusu olduğu değerlendirilen Emre Erus'un da dayısı.