BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,01
ALTIN 2.318,81
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'nün Şanlıurfa'daki kazı oyunu!

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi Müdürü Müslüm Ercan'ın Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü mezunu olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

FETÖ/PYD soruşturması kapsamında gözaltına alınan Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi Müdürü ve Göbeklitepe Kazı Başkanı Müslüm Ercan'ın arkeoloji değil Halkla İlişkiler mezunu olduğu ortaya çıktı. Göbeklitepe'yi dünyaya duyuran ve 2014 yılında hayatını kaybeden Alman arkeolog Klaus Schmidt’in eşi Çiğdem Köksal Schmidt, kazı başkanlığına getirilen Müze Müdürü Ercan’ın Halkla İlişkiler Bölümü mezunu olduğunu belirterek tepki gösterdi.

Şanlıurfa’da FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve Emniyet Müdürlüğü’nde işlemleri süren Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi Müdürü ve Göbeklitepe Kazı Başkanlığı’nı yürüten Müslüm Ercan’ın, Selçuk Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü mezunu olduğu, arkeolojik alanda çalışma yapmadığı ortaya çıktı.

ALMAN ARKEOLOGUN YERİNE GETİRİLMİŞ

20 Temmuz 2014 yılında havuzda yüzerken geçirdiği kalp krizi sonucu ölen Alman Arkeolog Klaus Schmidt’tin yerine Göbeklitepe Kazı Başkanlığı’na getirilen Şanlıurfa arkeoloji Müzesi Müdürü Müslüm Ercan’ın, Halkla İlişkiler Bölümü mezunu olduğunu öğrenen Schmidt’in eşi Çiğdem Köksal Schmidt, sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Herhangi bir kazı çalışmasına katılmayan Ercan’ın görevdeki yükselişine isyan eden Çiğdem Köksal Schmidt, sosyal medya hesabından şunları yazdı:

Arkeoloji Müzesi Müdürü ve Göbeklitepe Kazı Başkanı Müslüm Ercan 15 Temmuz sonrası başlatılan FETÖ soruşturmasında görevden alındı.

ÇOK İSYAN ETTİM, SONUNDA PES ETTİM

"Görevden alınan Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi Müdürü Müslüm Ercan’ın Selçuk Üniversitesi Halkla İlişkiler mezunu olduğunu bilmiyordum! İlk göreve başladığı günlerden beri tanıdığım bu kişi, Konya mezunuyum dediğinde hiç aklıma gelmemişti. Arkeoloji eğitimi almamış birinin göreve getirileceği. Bizlere hem okuduğunu, hem çalıştığı söylerdi. Bu ülkede arkeoloji okumuş insanlara kazı izni verilmiyor, sanat tarihçileri, mimarlık tarihçileri de kazı ve sondaj adı altında herhangi bir çalışma için izin alamıyorlar. Ama eşimin ardından Göbeklitepe kazı başkanlığı ve de Göbeklitepe alan başkanlığı teslim edilecek kişide başka kriterler aranmış anlaşılan. Ben son 2 senedir Göbeklitepe de yapılanlar, takınılan tavırlar karşısında çok isyan ettim ve sonunda pes ettim. Ama asıl önemli mevzuyu bilmiyormuşum.Halkla ilişkiler mezunu bir kişi, hadi müze müdürlüğünü geçtin o bile tuhaf ama kazı başkanı nasıl olur aklım almıyor. Bu saatten sonra bu konuda bilmediğim şeyler çıktı ortaya."