BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,91
ALTIN 2.428,03
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'nün rol modeli ortaya çıktı! Bakın kimi örnek almışlar

FETÖ'nün Zaman Gazetesi’ndeki kumpas toplantısında ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Toplantıda eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi örnek alınması gerektiği söylenmiş.

Abone ol

Şike kumpası soruşturması kapsamında hazırlanan 434 sayfalık iddianamede çarpıcı tespitler yer aldı.

15’i şike soruşturmasından, 17’si başka suçtan tutuklu, 7’si yakalama kararıyla aranan toplam 108 şüpheli, 91 mağdur ve 75 müştekinin yer aldığı iddianamede, gizli tanık da ifade verdi.

ÖRNEK BERLUSCONİ

Gizli tanığın ifadelerine göre Zaman Gazetesi’ndeki kumpas toplantısında, futbolun popülaritesinden faydalanmak gerektiği belirtilerek eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi örneği verilmiş. İddianamede ismi ‘Güneş’ olarak belirtilen gizli tanık, kapatılan Fatih Üniversitesi’nin eski rektörü firari şüpheli Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan’ın katılımcılara yönelik konuşmasını aktardı.

28 KİŞİ BYLOCK KULLANMIŞ

İddianamedeki 28 şüphelinin FETÖ’nün şifreli haberleşme programı ByLock kullandığı tespit edildi. Bu kişiler arasında, firari Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan ile eski emniyet müdürleri İbrahim Emre, Ahmet Davulcu, Nazmi Ardıç ve Zaman Gazetesi eski yöneticilerinden Muhammed Fatih Uğur da bulunuyor. İddianamede, FETÖ’nün, Fenerbahçe Spor Kulübü ve Başkan Aziz Yıldırım’a yönelik şike soruşturmasındaki amacının “Hükümet aleyhine oluşacak algının bir parçası” olduğu da belirtildi.