BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,92
ALTIN 2.523,48
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'nün medya yapılanmasına operasyon kimler gözaltında?

FETÖ'nün medya yapılanmasına yönelik operasyonda 35 gazeteci hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Aralarında Ömer Şahin, Murat Aksoy ve Rasih Yılmaz'ın da olduğu 9 gazeteci gözaltına alındı. 18 gazetecinin yurtdışına çıktığı belirlendi.

Abone ol

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, FETÖ'nün medya yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, 35 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İsmail Uçar ile Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Murat Çağlak tarafından FETÖ'nün medya yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, yeni deliller doğrultusunda 35 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

NURULLAH ÖZTÜRK, MURAK AKSOY, RASİH YILMAZ'A GÖZALTI

Gökçe, Zaman gazetesi yazarı Nurullah Öztürk, Meydan gazetesi yazarı Murat Aksoy, Abdullah Alparslan Akkuş, İskender Yunus Tiryaki, Levent Arap, Ankara'da Meydan gazetesi yazarı Ömer Şahin ve Kocaeli'nde Ayhan Şimşek gözaltına alındı.

YAVUZ BAYDAR'IN EVİNDE ARAMA YAPILIYOR

Yavuz Baydar'ın evinde de arama yapıldığı öğrenildi. Baydar ve eşi evde olmadığı için kapıyı çilingirle açan polisin, arama ve tutanak tuttuktan sonra evden ayrıldığı bildirildi.

18'İ YURTDIŞINA ÇIKMIŞ, 8'İ İSE ARANIYOR

Hakkında gözaltı kararı verilen Ergun Babahan, Prof. Dr. Osman Özsoy ile Şemsettin Efe ile birlikte 18 gazetecinin yurtdışında olduğu tespit edildi. 8 kişiyi ise arama çalışmaları sürüyor.

HAKLARINDAKİ SUÇLAMA NE?

Hakkında gözaltı kararı verilen şüphelilerin, örgüt ile bağlatılı oldukları ve çalıştıkları basın yayın organları ile sosyal medya üzerinden FETÖ terör örgütü lehine propaganda yaptıkları öne sürülüyor.