BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,00
ALTIN 2.322,99
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'nün kara kutusu 'Osmanım' konuştu

Danıştay davasının Ergenekon davasıyla birleşmesinde etkili olan ve firari Zekeriya Öz'ün "Osmanım" diye hitap ettiği Osman Yıldırım Türkiye'ye geldi.

Abone ol

Firari Zekeriya Öz'ün "Osmanım" diye hitap ettiği FETÖ'nün kara kutusu Osman Yıldırım, "Devletin istemesi halinde tüm bildiklerimi anlatacağım" dedi. 

 Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında, Yıldırım'a, 27 Ekim'de Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin Ergenekon örgütüyle ilgili yerel mahkeme hükmünü bozma kararı soruldu.

'HER ŞEYİ ANLATIRIM'
SEGBİS sistemi ile Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ne bağlanan Yıldırım, Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde verdiği ifadelere katıldığını ve Yargıtay'ın bozma kararına katılmadığını söyledi. Mahkeme de, hakkında yakalama kararı çıkmasının ardından kendi isteğiyle ifade veren Yıldırım hakkındaki yakalama kararını düşürdü.

Sabah gazetesinden Kenan Kıran'a konuşan Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, hakkında yakalama kararı çıkmasına rağmen kendi isteğiyle Türkiye'ye dönüş yaptığını belirterek "Paris Başkonsolosluğu'ndan 21 Mayıs 2017'de geçici pasaport alıp uçakla dönüş yaptım. 15 Temmuz darbe girişiminden rahatsız oldum. Devletin istemesi halinde tüm bildiklerimi anlatacağım" dedi. Osman Yıldırım'ın, 2016'da Bulgaristan'a geçtiği ve sınırı kaçak yollarla geçtiği gerekçesiyle Bulgaristan'da 3 ay hapis yattığı öğrenildi. Yıldırım, Bulgaristan'da cezaevinden çıktıktan sonra Fransa'ya geçmiş ve bir yıl kadar Paris'te yaşamıştı. Osman Yıldırım, Ergenekon davasının temelini oluşturan Danıştay saldırısında sanık, tanık ve gizli tanık olarak ifade vermişti.

YARGITAY ERGENEKON KARARINI BOZMUŞTU
Ergenekon davasının temyiz incelemesini yapan Yargıtay 16. Ceza Dairesi, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını, usulden ve esastan bozarak, yerel mahkemenin "Ergenekon Terör Örgütü" kabulünde isabet görmedi. 16. Ceza Dairesi Başkanı Eyüp Yeşil örgütün, kim tarafından ne zaman kurulduğunun, suçlarının, hiyerarşik yapısının ortaya konulmaması, liderinin belli olmaması gibi nedenlerle yerel mahkemenin kabulünde isabet bulunmadığına karar verdiklerini açıkladı.