BIST 8.887
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.239,15
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'nün 'Gaygubet' evlerine baskın isimler bomba!

FETÖ'nün aranan örgüt yöneticileri ve bazı şüphelelerin 'Gaygubet' adını verdikleri evlerine baskın düzenlendi. Şüpheliler arasında üst düzey isimler var.

Abone ol

Polis, Fethullahçı Terör Örgütü'nde "Molla" olarak tanımlanan imamları arıyor. Örgütün aranan kişileri sakladığı "Gaybubet" yani güvenli evlerin de aralarında bulunduğu birçok adrese yapılan eş zamanlı baskınlarda 42 kişi gözaltına alındı.

Şüpheliler arasında asker, polis ve MİT görevlilerine örgüt talimatlarını aktaran yöneticiler de var. İddiaya göre FETÖ'den aranan örgüt yöneticileri ve diğer şüpheliler, güvenli evlerde saklanıyor, bu evlere de "Gaybubet Evleri" deniliyordu.

Gaybubet evlerine baskınlar, İstanbul merkezli 17 ilde, eş zamanlı yapıldı. Polis helikopteri ve özel harekat timleri de, operasyonlara eşlik etti.

Baskınlarda, Türkiye genelinde 42 kişi gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Emniyete getirilenler arasında asker, polis ve MİT görevlilerine örgüt talimatlarını aktaran yöneticiler de bulunuyor.