BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'nün gaybubet evlerine operasyon! Gülen'in yeğeni gözlatında

Ankara'da FETÖ'nün gaybubet evlerine düzenlenen operasyonda, 47 kişi gözaltına aldı. FETÖ ele başı Gülen'in yeğeni Salman Gülen de gözaltına alınanlar arasında.

Abone ol

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) gaybubet evi olarak adlandırılan 65 adrese düzenlediği operasyonda, haklarında yakalama kararı bulunan 87 şüpheliden 57'sini gözaltına aldı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Organize Suçlarla Mücadele şubelerince yürütülen çalışmalar sonucu, halen örgüt adına faaliyette bulunduğu tespit edilen 87 kişi hakkında yakalama kararı verildi.

57 GÖZALTI

Şüphelilerin kaldığı ve "gaybubet evi" olarak adlandırılan 65 adrese, Organize Suçlar ekiplerince düzenlenen operasyonlarda öne 47 kişi gözaltına alındı. Devam eden operasyonlarda ise gözaltı sayısının 57'ye yükseldiği açıklandı. Şüphelilerin bu evlerde gizlenerek örgütsel faaliyetlerine devam ettikleri ve toplantılar yaptıkları tespit edildi.

SAKLANACAK YERLERİ KALMADI

Soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerin tamamının, devam eden FETÖ soruşturmalarında arandıkları ve ikametlerini terk ederek "gaybubet" evlerinde saklandıkları öğrenildi.

GÜLEN'İN YEĞENİ DE GÖZALTINDA

Yakalanan şüpheliler arasında, örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Selman Gülen ile firari mahrem imamlardan bazılarının da bulunduğu kaydedildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, 30 firarinin yakalanması için de operasyonların devam ettiği bildirildi.
 

Gaybubet nedir FETÖ yapılanmasında ne anlama geliyor?