BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.437,39
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

FETÖ'nün Cumhurbaşkanı adayı Deniz Baykal mı?

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, darbe sonrası FETÖ'nün Cumhurbaşkanı adayı olacağı yönündeki iddiaları yalanladı.

Abone ol

FETÖ'nün kaset komplosunun detaylarının ortaya çıkmasının ardından gözlerin çevrildiği Deniz Baykal'dan yeni açıklama geldi.

TURKTIME'dan Talat Atilla'ya röportaj veren Deniz Baykal, “Darbenin Cumhurbaşkanı adayı siz miydiniz?” ve “Darbe gecesi ne yaptınız?” sorularını yanıtladı.

2010 yılında CHP'den istifasına ilişkin yaptığı konuşmada, "ABD’den, Pensilvanya’dan aldığım üzüntü ve destek mesajlarının samimiyetine inandığımı da söylemek isterim" diyen Baykal, bugün "Fethullah Gülen’in size kaset komplosu kurmadığına hala emin misiniz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Mesele şu; daha önce de kaset komplosu tamam şudur diye önümüze getirdiler ve arkası boş çıktı. Bu da boş çıkar demiyorum peşinen ama dolu olduğunu bir kişinin bana göstermesi gerekir. 6 yıldır çıkmayan bir konudan söz ediyoruz.

... Bana tek bir devlet yetkilisi şu ifadedir, şu da kanıttır demedi. Söylediği şudur:

“İlk gün söylediğimin yanlış olduğunu bana kanıtlayın” diyorum, tüm mesele bu. Benim, arkadaş şu kanıtları gördükten sonra değerlendirme yapmam gerçekçi olur deme hakkım yok mu?

TEK BİR KANIT GÖSTERMEDİLER!

Peki ben tek bir kanıt görmeden, “Evet ya, falancaymış demem” uygun mu? Ya ben bunu dediğimde asıl failler kararırsa? Benim sözüm şudur; bunlar olabilir de, olmayabilir de. Hayır, kesinlikle yok ya da var demiyorum. Demek için kanıt istemem neden bu kadar yadırganıyor.

BAŞKA FAİLLER OLABİLİR Mİ?

Ortada net bir kanıt yoksa bütün opsiyonları masada tutmak gerekmez mi? Bu komployu bir kuran, bir de bunu kurun diye talimat veren var. Bu tutuklananların içinde bunlar olabilir. Bunların yaptığı çıkabilir, çıkmaz demiyorum.

KANIT İSTEME HAKKIM YOK MU?

Paralel de çıkabilir ama benim anlama, görme hakkım yok mu? Tam referandum döneminde bunlara kim talimat verdi? Bunları kanıtları ile görmeden evet ya da hayır dememi beklemek normal mi?

ASIL ŞÜPHENİZ NEDİR?

Şüphe ile değil, kanıtla ilerlememiz lazım. Bu kaseti kimler çeki? Çekenler kime götürdüler, bu kasetin yayınlanması talimatını kim verdi? Bunları görmemiz gerekmez mi? Yıl, 2010. Efendim bunları sormana gerek yok, görmüyor musun parlamentoyu bombaladılar. İyi tamam da, bana kurulan komplonun kanıtı nerede, gösterin diyorum. Mevcut atmosferin içinde sözlerimi yanlış değerlendiren, beni eleştiren insanların ruh halini de anlıyorum ama lütfen beni de anlayın. Kanıt istiyorum. Yani, tek kanıt görmeden evet ya bunlar yapmış mı diyeyim? Şüpheler üzerinden Türk siyaset tarihine kurulan en önemli komplolarından birisi, asıl o zaman karatılmış olmaz mı? Çıkarsa, gerekeni yaparım.

FETÖ YAPMIŞ OLSA ŞAŞIRIR MISINIZ?

Muhtemeldir, hiç şaşırmam ama görmem lazım. Kanıtları görmem lazım.

KILIÇDAROĞLU’NUN, “GÖRDÜM” DEDİĞİ KASET NEREDE?

Bir süre önce Kemal Beyin (Kılıçdaroğlu) sözleri vardı. Kemal Bey, “Bu komplo kasetini yayınlansın diyenin görüntüleri geldi.” Demedi mi? Dedi. Peki, nerde o kaset?

Bilmiyorum. Bulunsun. Bakılsın, kanıtlar gelsin. Bütün bunlar orta yerde dururken, “Vay efendim görmüyor musun ortalığı, hadi falan de” doğru mu? Bana kanıt gösterildi de, “Yok mu? “ dedim.

DARBENİN CUMHURBAŞKANI ADAYI DENİZ BAYKAL MIYDI?

Fetö için değil mi? Fetö mü Cumhurbaşkanı olacaktı diye soruyorsunuz?
Böyle bir şey düşünülebilir mi? İlk kez sizden duyuyorum. Böyle şey olur mu?

DARBE GECESİ NEREDEYDİ?

Herkesin içindeydim.

BENİ ARAYAN GAZETECİLERE, “KENDİNİZE GELİN!” DEDİM!

Ben arayanlara, “Bu çılgınlık başarıya ulaşamaz” diyerek demokrasinin yanında olmalarını gerektiğini söylediğim açıktır.

Özellikle gazeteciler. “Bunun başarı şansı olur mu?” dediklerinde, “Kendinize gelin çocuklar, neler diyorsunuz? Şiddetle karşısında yer almanız gerekir” diye açıklamalar yaptım.