BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.513,62
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'nün aranan Hava Kuvvetleri İmamı Öksüz'le ilgili flaş gelişme

Fetullahçı Terör Örgütü'nün aranan 'Hava Kuvvetleri İmamı' Adil Öksüz hakkında son dakika bir haber geldi. Öksüz'ün kayınvalidesi Hatice Yıldırım yeniden gözaltına alındı.

Abone ol

FETÖ'nün Hava Kuvvetleri İmamı Adil Öksüz'ün Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde oturan kayınvalidesi Hatice Yıldırım yeniden gözaltına alındı.

Ankara'daki Akıncı Üssü'nde 16 Temmuz'da jandarma ekiplerince gözaltına alındıktan 2 gün sonra çıkarıldığı Ankara Batı Adliyesi Hakimi Köksal Çelik ve Asliye Ceza Hakimi Çetin Sönmez tarafından serbest bırakılmasının ardından hakkında yakalama kararı çıkarılan ve FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen Adil Öksüz'ü arama çalışmaları sürüyor.

ÖKSÜZ'Ü KARŞILAYAN ALİ KAYA YAKALANDI

Firari Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz’ü İstanbul’a döndüğünde havalimanında karşılayan Ali Kaya, İzmir’de saklandığı evden çıktığı sırada yakalandı. Gözaltına alınan Kaya’nın, 2004 yılında vatandaşlıktan çıkartıldığı, Alman vatandaşı olduğu belirtildi.

Ankara’dan bindiği uçakla İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na gelip, otomobilini alan Adil Öksüz’ü karşılayan ve cep telefonuyla konuşmasını sağlayan biri kişi, güvenlik kameralarına yansıdı. Yapılan araştırmada, Adil Öksüz ile görüştüğü belirlenen bu kişinin Ali Kaya olduğu tespit edildi.

İZMİR’E GELECEĞİ BELİRLENDİ

İzmir Emniyeti İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Ali Kaya’nın İzmir’e geleceği bilgisine ulaştı. Bunun üzerine Kaya’nın gidebileceği yerlerde önlem alındı. Gizlilik içerisinde yürütülen operasyonda Ali Kaya, Buca İlçesi’nde saklandığı evden çıkınca, Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube müdürlükleri ekipleri düğmeye bastı. Kaçmaya çalışan Ali Kaya, Almanya plakalı otomobilinde eşi Yıldız Kaya ile birlikte gözaltına alındı. 

Ali Kaya’nın, 2004 yılında vatandaşlıktan çıkartıldığı ve Alman vatandaşı olduğu belirtildi. Gözaltına alınan Ali Kaya, Terörle mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

SAKARYA'DA TOPRAĞA KAZILMIŞ ODA BULUNDU

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturmada Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra salıverilen ve örgütün "hava kuvvetleri imamı" olduğu belirtilen Adil Öksüz'ü arama çalışmalarında, Sakarya'nın Akyazı ilçesindeki bir dere kenarında toprağa kazılmış oda şeklindeki yapıdaki incelemelerde bulunan yaşam malzemeleri görüntülendi.

Çökmemesi için tavan kısmı ağaçlarla desteklenen yerde, dün de poşet, kazma, kürek, su şişesi, eşofman gibi malzemelere rastlanmıştı.