BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'den tutuklanan isim şok etti! Adil Öksüz'ü arayan ekibin...

FETÖ terör örgütünün ne menem bir şey olduğunu ortaya koyan son olay bu oldu. Adil Öksüz'ü arayan ekibin başındaki isim de FETÖ'cü çıktı. Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü olan Ercan Özoğluöz ile birlikte görev yaptığı komiser Muhittin Fidan, tutuklandı.

Abone ol

FETÖ/PDY'nin Hava Kuvvetleri imamı firari Adil Öksüz'ün, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yakalanması için özel bir ekip oluşturulmuştu. O ekibin başına da Sakarya Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Ercan Özoğluöz getirilmişti. Meğer Adil Öksüz'ü yakalasın diye görevlendirilen polis müdürü ve komiser de FETÖ'cüymüş.

Tutuklanmasına karar verilen Ercan Özoğluöz bir yıl önce Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından FETÖ ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle açığa alınmıştı. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma, bir yıl önce Ankara'da FETÖ'nün emniyetteki mahrem yapılanması kapsamında yapılan çalışmada ele geçirilen hafıza kartının incelenmesi sonrasında başlatıldı.

MİT mahrem imamı belirleyince...
MİT'in ele geçirdiği SD kartta, örgütün emniyetteki mahrem yapılanmasında aktif görev aldığı tespit edilen yeni isimler arasında yer alan, darbe girişimi sonrasında Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü olarak görev alan Ercan Özoğluöz, genel müdürlük tarafından açığa alındı. Sakarya'da yürütülen soruşturma kapsamında Ercan Özoğluöz ve birlikte görev yaptığı komiser Muhittin Fidan, örgüte üye olmak suçundan Adapazarı'nda gözaltına alındı.

Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü olarak görev alan Ercan Özoğluöz, genel müdürlük tarafından açığa alınmıştı.

TUTUKLANDILAR
​Emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edilen Ercan Özoğluöz ile komiser Muhittin Fidan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ercan Özoğluöz, 15 Temmuz darbe girişiminin kilit ismi Adil Öksüz'ü Sakarya'da aramak için oluşturulan ekibin de başında yer almıştı.

KRİPTO FETÖ'CÜLER
Bu son olay FETÖ terör örgütü ile mücadelenin ne kadar önemli ve gerekli olduğunu bir kez daha belgeledi. FETÖ'ye mensup kripto diye nitelenen bir çok ismin hala görevde olduğu düşünülüyor.

Adil Öksüz darbe gecesinde Akıncı Hava Üssü'nde yakalanmıştı. Darbenin mimarlarından olan Öksüz örgüt tarafından ortalıktan kaybedilmişti.