BIST 9.722
DOLAR 32,59
EURO 35,00
ALTIN 2.425,26
HABER /  POLİTİKA

FETÖ'den PKK'ya suikast talimatı!

Başbakan Binali Yıldırım, başarısız 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ'nün PKK ile masaya oturduğunu ve Erdoğan ile kendisine yönelik suikast teklifinde bulunduğunu söyledi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'da terör örgütü PKK ile FETÖ'nün işbirliği yaptığını söyledi. FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin başarısız olması üzerine PKK'ya gittiğini açıklayan Yıldırım, PKK'ya suikast talimatı verildiğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'daki programına, STK temsilcileriyle buluştuğu toplantıyla devam etti. Toplantıda konuşan Binali Yıldırım,

"Çözüm yok" sözünün muhattabının PKK olduğunu belirterek, "Eli silahlı eşkıyalarla devlet muhatap olmayacak" dedi. Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 14 bin öğretmenin terör örgütleriyle ilişkisi olduğunu vurgulayarak, "İncelemelerimiz sürüyor. Bu kişiler tedbiren açığa alınacak" dedi.

PKK'YA SUİKAST TALİMATI

15 Temmuz sonrası işler kötüye gidince FETÖ'nün PKK'dan randevu istediğini açıklayan Yıldırım, PKK'ya Erdoğan ve kendisinin öldürülmesi için talimat verildiğini söyledi. İşte Yıldırım'ın o sözleri:

“15 Temmuz’dan sonra işler kötü gidince FETÖ tekrar randevu istiyor. Yeniden bir araya geliyorlar ve bölücü terör örgütünden başka taleplerde bulunuyorlar. Bu da, ‘Efendim bu işi halledemedik, bari Cumhurbaşkanına, Başbakanına suikast yapın da maliyeti neyse verelim.’ Alçaklığın bu kadarını görmedi bu millet. Bunların hepsinin hesabı görülecek"