BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.307,34
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'den kaç kişinin iadesi istendi? Bakanı Çavuşoğlu sayı verdi!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, FETÖ'nün yurt dışı yapılanmasına ilişkin 452 şahsa dair iade dosyası hazırlandığını ve 83 ülkeye gönderildiğini söyledi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ''FETÖ’nün yurt dışı yapılanmasının elebaşlarına yönelik soruşturmalar kapsamında 452 şahsa ilişkin iade dosyaları hazırlandı. Bunlar şahısların bulunduğu 83 ülkeye gönderildi'' diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Şu ana kadar ülkemizden Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı bölgelerine 260 binden fazla mülteci dönmüştür." ifadelerini kullandı.

''YAPTIRIMLARA KARŞIYIZ''
Çavuşoğlu, ''İran bizim önemli bir komşumuz. ABD yaptırımlarını doğru bulmuyoruz. Yaptırımlara karşıyız. Yaptırımların gerek İran halkı, gerek ikili ticari ve ekonomik ilişkilerimiz üzerindeki muhtemel olumsuz etkisini en aza indirmek için ABD başta olmak üzere tüm taraflarla yakın işbirliği içindeyiz. ABD’nin tek taraflı kararları tüm dünya sistemini olumsuz etkilemeye başladı.'' şeklinde konuştu.

''GEÇ VE YETERSİZ ADIMLAR''
Bakan Çavuşoğlu, ABD'nin, PKK’lı 3 terörist için para ödülü koymasıyla ilgili ise ''Bunlar olumlu ancak geç ve yetersiz adımlar'' değerlendirmesinde bulundu.

MUSUL VE BASRA KONUSU
Çavuşoğlu, Musul ve Basra Başkonsolosluklarının yeniden faaliyete geçirileceğini de belirtti.