BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.299,84
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'den aranan avukatı takibe alan polis bakın neye ulaştı!

FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında aranan 4 zanlı, yurt dışına kaçma hazırlığı yaparken Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı

Abone ol

İkisi avukat, biri doktor, biri de üniversite öğrencisi olan zanlıların üst ve araç aramalarında farklı kişilere ait kimlik fotokopileri, fotoğraflar, döviz ve Türk lirası ele geçirildi.

Zanlıların ifadeleri doğrultusunda örgütün güvenli ev olarak tabir ettiği "gaybubet" evine düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 2 kişinin telefonlarında da mobil oyun görünümlü kriptolu iletişim programı tespit edildi.

POLİS GÖZALTI KARARI BULUNAN AVUKATI TAKİBE ALDI

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, hakkında FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle gözaltı kararı bulunan avukat M.K'yi takibe aldı.

ZANLI İLE ÖRGÜTTEN 3 KİŞİ YURT DIŞINA KAÇIŞ PLANLARI YAPIYORDU

Ekipler, zanlı ile örgüt içerisinde yer alan 3 kişinin daha yurt dışına kaçış planı yaptığını, bunun için sahte pasaport ve kimlik temin etmeye çalıştıklarını belirledi.

Harekete geçen ekipler, zanlıların Etimesgut ilçesinde bir pastanede toplantı yapacağını belirleyerek önlem aldı. Düzenlenen operasyonla gözaltına alınan zanlıların üst ve araç aramalarında, sahte pasaport ve kimlik yapımında kullanılabilecek, farklı kişilere ait kimlik fotokopileri ve fotoğraflar ile 2 bin 740 avro, 500 dolar ve 18 bin 400 Türk lirası ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlılardan M.K. ve E.A'nın avukat, O.S'nin Ankara Eğitim Araştırma Hastanesinde doktor, B.K'nin ise üniversite öğrencisi olduğu belirlendi. 

BYLOCK ÇIKTI

Zanlıların ifadeleri doğrultusunda örgütün güvenli ev olarak tabir ettiği "gaybubet" evine düzenlenen operasyonda gözaltına alınan öğretmen İ.K. ve üniversite öğrencisi S.E'nin telefonlarındaki incelemede de mobil oyun görünümlü kriptolu iletişim programı tespit edildi. 

Emniyetteki işlemleri süren zanlıların, örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu öğrenildi.