BIST 9.142
DOLAR 32,39
EURO 35,03
ALTIN 2.326,59
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'cülerin gizli toplantısına polis baskını

Kayseri'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önce bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan, aralarında iş adamı, öğretmen, esnaf, memur ve işçi olmak üzere çeşitli meslek gruplarından 10 kişi, dün gece Melikgazi ilçesi Kazımkarabekir mahallesindeki bir bağevinde toplantı yaparken, polis tarafından basıldı.

Abone ol

FETÖ terör örgütü üyelerince her hafta toplantı yapıldığı bilgisinin alınması üzerine TEM ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Melikgazi ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi'nde FETÖ üyelerinin toplantı yaptığı ev tespit edildi. Ekipler, en son 6 Eylül tarihinde saat 20.00 sıralarında FETÖ üyelerinin toplantı halinde oldukları esnada yaptığı operasyonla 10 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan zanlılardan görevinden ihraç olan öğretmen F.S.E.'nin 2 ay 25 gün, memur E.M.B.'nin 2 ay 17 gün, belediye çalışanı Ö.F.'nin 10 ay 18 gün, iş adamı M.Z.G.'nin 10 ay 20 gün, esnaf M.G.'nin 2 ay 24 gün, işçi M.S.'nin 4 ay 16 gün, öğretmen A.K.'nın 8 ay 18 gün, iş adamı M.A.'nın 3 ay 23 gün, öğretmen Ş.M.'nin 4 ay 15 gün, öğretmen M.Ö.'nün ise 5 ay 7 gün cezaevinde tutuklu kalarak tahliye olduğu belirlendi.

Yetkililer, yakalanan 10 şahsın tamamının da daha önce FETÖ soruşturmalarında yakalandıklarını ve yargılama sonucunda tamamının da değişik sürelerde cezaevinde tutuklu kalmalarına rağmen tahliye olduktan sonra halen FETÖ terör örgütünü faaliyetleri kapsamında toplanmaya devam etmelerinin dikkat çekici olduğunu bildirdi.

BİR İLK YAŞANDI: Yetkililer ayrıca, operasyonun ülke genelinde yapılan FETÖ soruşturmaları kapsamında yapılan operasyonlarda ilk defa tamamı daha önce tutuklanıp cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan ve hiç pişmanlık göstermeyip terör faaliyetlerine devam ederek toplantı esnasında yakalama yapılan operasyon olduğuna dikkat çekti.

ŞÜPHELİLERİN CEZAEVİNDE KALDIKLARI SÜRELER: FETÖ soruşturması kapsamında öğretmenlikten ihraç edilen F.S.E., 2 ay 25 gün cezaevinde tutuklu kalıp, tahliye oldu.

Memur olan E.M.D., soruşturma kapsamında tutuklandı, 2 ay 17 gün cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi. 

Belediye çalışanı Ö.F., soruşturma kapsamında gözaltına alındı, 10 ay 18 gün cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra tahliye oldu. 

İşadamı M.Z.G. FETÖ soruşturması kapsamında 10 ay 20 gün kaldı.

Esnaf M.G.E, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandı, 2 ay 24 gün cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra tahliye oldu.

İşçi olan M.S. soruşturma kapsamında tutuklandı, 4 ay 16 gün cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi. 

Öğretmen A.K. soruşturma kapsamında tutuklandı, 8 ay 18 gün cezaevinde kaldıktan sonra tahliye oldu. 

İşadamı M.A. FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandı, 3 ay 23 gün cezaevinde kaldıktan sonra salıverildi. 

Öğretmen Ş.M. soruşturma kapsamında 4 ay 15 gün cezaevinde kaldıktan sonra tahliye oldu.

Öğretmen M.Ö., 5 ay 7 gün cezaevinde kaldı.

Kayseri'de 1 yıl önce de Talas ilçesindeki bir apartman dairesine yapılan baskında da haklarında yakalama kararı bulunan örgütün Elazığ imamı Mehmet D., Kayseri ve Adıyaman imamı Habib B., Adıyaman Üniversitesi sorumlusu Serdar S. ile bu kişilerle ilişkili Hamdi C. ve Hüseyin E. gözaltına alınmıştı.