BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.427,59
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'cülerin bir planı daha çıktı! Kırmızı ve turuncu...

FETÖ örgüt mensuplarının darbe girişimi sırasında hedefleri renklerle belirlediği ortaya çıktı.

Abone ol

FETÖ örgüt mensuplarının bir planı daha ortaya çıktı. 15 Temmuz gecesi hedeflerin 'nokta atışı' ile vurulması için iki renk seçilmiş.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında örgüt mensuplarının, "kırmızı" ve "turuncu" olarak belirledikleri hedeflerin savaş uçaklarınca "nokta atışı" ile vurulması için Lazer İşaretleme Mesafe Ölçme Sistemi'ni (LİMÖS) kullanmayı planladıkları ortaya çıktı.

KIRMIZI VE TURUNCU

Darbeciler 15 Temmuz gecesi öncelikli vurulacak hedefleri "kırmızı", ikinci öncelikli yerleri ise "turuncu" olarak isimlendirdi.

Buna göre, Polis Özel Hareket Daire Başkanlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) "kırmızı", ele geçirme sırasında başarısız olma durumunda ise Meclis, TÜRKSAT, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Çankaya Köşkü ile stratejik kamu kurumları da "turuncu" olarak işaretlendi.

Planın ikinci aşamasında ise darbeci general Semih Terzi, Diyarbakır'dan Ankara'ya geldiği sırada yanındaki binbaşı Fatih Şahin'e aldırdığı LİMÖS ile söz konusu yerlerde işaretleme yaptıracak, FETÖ'cü pilotlar da bu noktaları hatasız vuracaktı.


LİMÖS NEDİR?

Kırsal alanların yanı sıra meskun mahallerde de "özel birlikler" tarafından kullanılan LİMÖS, savaş uçaklarının hedefleri sıfır hatayla vurmasını sağlıyor. ASELSAN tarafından geliştirilen bu sistemi uygulayan araca "Engerek" adı veriliyor. Yerden işaretleme imkanı sağlayan sistemle mağara içerisindeki hedefler akıllı mühimmatlar aracılığıyla vurulabiliyor.