BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.307,42
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

KYK burs sonuçları FETÖ'cülere yurt ve burs yok!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, terör örgütüyle ilişkisi olan öğrencilerin hem yurt hem de burs hizmetlerinden yararlanamayacağını bu konuda ciddi araştırma yapıldığını söyledi.

Abone ol

FETÖ'cü üniversite öğrencileri Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun hizmetlerinden yararlanamayacak. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, FETÖ konusunda ciddi güvenlik araştırması yapıldığını ve örgütle ilişkisi olan öğrencilerin bu hizmetlerden yararlanamayacağını söyledi. Kılıç bu yıl 1,5 milyon öğrenciye de burs verileceğini açıkladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında konuştu. Bu eğitim öğretim yılında yurt kapasitesinin artırıldığını ifade eden Bakan Kılıç, 2019 yılının sonuna kadar kapasitenin 755 bin civarına ulaşacağını söyledi.

"383 BİN 538 BAŞVURU YAPILDI"

Bu sene Kredi ve Yurtlar Kurumuna 383 bin 538 başvuru yapıldığını, disipline uymayanlar, yurttan uzaklaştırılanlar, sisteme yanlış bilgi verenlerin başvurularının elimine edildiğini belirten Kılıç, bu sayının 364 bininin geçerli sayıldığını açıkladı. Kılıç açıklamasında şunları söyledi:

İLK YERLEŞTİRME SONUÇLARI

"Üniversiteler açılıncaya kadar üç yedek sıra açıklamış olacağız. Birinci yedek 9 Eyül'de, ikinci yedek 17 Eylül'de, üçüncü yedek ise 22 Eylül'de açıklanacak. Yedekten kastımız, kayıt hakkı kazanıp kayıt yaptırmayanların yerine boş kalan kapasiteye yedek sıradan gelenlerin yerleştirilmesi olacak. Ciddi anlamda yoğun bir çalışma süreci ile karşı karşıyayız.

FETÖ’NÜN SEMBOLİK YERLERİNE KYK TABELASI

FETÖ terör örgütünce kullanılan binalar içerisinden kullanabildiğimiz, şu anda alıp da sisteme dahil edebildiğimiz 131 bina mevcut, 821 bina içerisinden. Bazı yurtlar var ki sembolik anlamı vardır. Hem bizim hem de FETÖ açısından. Sembolik olan yerlere özellikle KYK'nın tabelasını asma konusunda çok büyük kararlılığımız var. İnşallah yakında Ankara'da da önümüzdeki günler içerisinde onlar açısından çok sembolik değeri olan bir yurdun tabelası Kredi ve Yurtlar Kurumu olarak değişecek.

FETÖ’DEN 20 BİN CİVARINDA KAPASİTE GEÇTİ

20 bin civarında bir kapasite bize geçmiş durumda. 12-22 Ağustos tarihlerinde herkese açık şekilde biz kayıtlarımızı aldık. O arada el konulmalar da olduğundan dolayı bu sayı bazen artıp bazen eksilebiliyor. Ama bizim kullanabileceğimiz yurtlar bize geçmiş oldu. Diğerlerinin de farklı hizmet verebilecek olan devlet kurumlarımıza tahsisi olacaktır.

GÜVENLİK SORUŞTURMASINDAN GEÇEMEYENİN YURTLA İLİŞİĞİ KESİLİYOR

Daha önceki yıllarda periyodik olarak sadece yılda bir yapılan bir araştırmaydı. Biz bunu yaklaşık bir senedir her ay yapıyoruz. Çünkü artık elektronik sistemden yapma imkanımız olduğundan dolayı. Daha önce bazı şeyler oldu. Kaydını yapıp sonra gelmeyen bazı kişilerin, olumsuz birtakım olayların içerisinde adı geçti. Bunu engellemek için her ay burs ve kredi öğrencimizin hesabına yatırılmadan önce tekrar 11 kurum tarafından özellikle güvenlik açısından taranıyor. Sizin eğer Adalet Bakanlığı içerisinde veya emniyetle alakalı bir sorununuz olduysa bu sisteme doğrudan düşüyor. Bizim de bunu görme imkanımız var. Bu geldiği anda bizim kriterlerimizin bununla alakalı olan karşılığı neyse o yapılıyor. Yani bursu kesilen de kredisi kesilen de oldu. Güvenlik soruşturmasından geçemeyenin yurtla da ilişiği kesiliyor."