BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.306,06
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'cüler o gece delileri böyle yok etmek istedi

Cuntanın darbe girişimi başarısız olunca tank paleti altında ezerek imha ettiği dijital verilerin bir bölümü yurt dışından getirilen bir cihazla kurtarıldı. İşte detaylar...

Abone ol

Cuntanın darbe girişimi başarısız olunca tank paleti altında ezerek imha ettiği dijital verilerin bir bölümü yurtdışından getirilen bir cihazla kurtarıldı.

Silinmiş veya imha edilmiş kayıtların büyük kısmı geri getirildi. Veriler sayesinde örgüt kriptoları ve kirli planları tek tek deşifre edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın darbe çatı iddianamesinde, FETÖ’cülerin tank paleti altında yok etmeye çalıştıkları hard diskler ve diğital veriler olduğu ortaya çıkmıştı.

DELİLLERİ YOK ETMEK İSTEDİLER

FETÖ’cü askerlerin başarısızlığa uğrayınca delilleri yok etmeye çabalaması Ankara Başsavcılığının girişimiyle boşa çıktı. Yurtdışından getirilen bir teknolojik sistemle palet altında ezilerek imha edilen dijital verilerin bir kısmının da kırtarılması sağlandı.

FETÖ’cülerin yok etmek için her şeyi yaptığı bu verilerden alınan bilgilerle örgütün gizlemeye çalıştığı sırlar açığa çıkarılmaya başlandı.

Karar’ın Ankara Başsavcılığı kaynaklarından aldığı bilgilere göre FETÖ soruşturmalarında hemen hergün yeni verilere ulaşılıyor. Bu bilgiler çoğunlukla şüpheli ifadelerinden, şüpheliler de FETÖ’nün yok etmeye çalıştığı, gizlediği, sildiği ve imha ettiği diğital verilerden elde edilen verilerden ortaya çıkarılıyor. FETÖ’nün izleri nereye uzanırsa uzansın gitme kararlılığında olduklarını ifade eden kaynaklar, bunun gerçekleşmesi için gereken her imkanın da seferber edildiğini vurguladı.

FETÖ şüphelilerinden elde edilen diğital verilerin ele geçirilmesi için yurtdışından getirilen bir sistem kullanıldığı, bununla daha önce saatler alan imaj alma işleminin bile 10 dakika gibi kısa bir süreye düştüğü belirtildi.

Darbe girişiminin sabahında, 16 Temmuz saat 06.11’de Bilgi Sistemleri Dairesi’nde görevli Binbaşı Ahmet İlhan Ayşan’ın Genelkurmay Başkanlığı bahçesinde tankların yanına diğer FETÖ’cü askerlerle birlikte ellerinde poşetler getirdiği dijital veriler, paletler altında ezildi.

İddianamede güvenlik kameralarından alınan görüntüler an an yayınlandı. Genelkurmay Başkanlığı, poşetlerdeki hard diskler içinde karargah binasının çeşitli yerlerini gören kameraların kayıtlarının olduğu değerlendirmesi yaptı. FETÖ’cü poşetlerde taşıdıkları dijital verileri tankla ezmekle kalmayıp bir de variller içinde yakmıştı. Ancak ezilen ve yakılan dijital veriler Ankara Başsavcılığı tarafından incelemeye alındı. Son teknoloji kullanılarak bu veriler içinden bazıları kurtarıldı.

       
‘KARA KUTU’ GIYABINDA YARGILANACAK

Karar Gazetesi'nin haberine göre, FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Sakarya Valiliğini işgal eden 196 asker ve 2 sivil ile FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve örgütün ‘hava kuvvetleri imamı’ Adil Öksüz’ün de bulunduğu 200 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün yapılacak.

ADİL ÖKSÜZ'ÜN YARGILANMASI BAŞLAYACAK

Türkiye’nin dört bir yanında yaklaşık 8,5 aydır aranmasına devam edilen 15 Temmuz darbe girişiminin ‘Sır kutusu’ Adil Öksüz, ilk kez gıyaben yargılanmaya başlanmış olacak. Gülen, Öksüz ve meslekten ihraç edilen rütbeli asker 10 sanık hakkında birer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 190 yıl 6’şar aydan 319’ar yıla, 149 sanık hakkında ise 185 yıl 6’şar aydan 319’ar yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. İddianamede, Öksüz’ün örgütün “hava kuvvetleri imamı” ve FETÖ’nün yöneticisi konumunda olduğu vurgulandı. Sanık sayısı fazla olduğu için duruşmalar, Ferizli Spor Salonu’nda yapılacak.