BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Fetöcüler 1 dolara memleketini vicdanını satanlardır

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir'de şehit babasının elini öptü FETÖ'cülere sert çıktı.

Abone ol

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir'de ziyaretlerde bulunup, toplu açılış ve temel atma törenine katıldıktan sonra gece de Balıkesir Valilik Binası önündeki Milli İrade Meydanı'nda demokrasi nöbetine katıldı.

Burada vatandaşlara hitap eden Eroğlu, Tunceli'de şehit düşen Polis Memuru Aydın Nazillioğlu'nun babası Yaşar Nazillioğlu'nun elini öptü. Fethullah Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarına, "Fetöcüler 1 dolara memleketini vicdanını satanlardır" dedi.

Bakan Eroğlu, Balıkesirlileri, Milli İrade Meydanı'nda birlik beraberlik içinde görmekten mutluluk duyduğunu vurguladı. 15 Temmuz'da FETÖ'nün bir darbe girişiminde bulunduğunu, ancak, milletin karşılarında dik durmasını hesap edemediğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu darbe girişimini püskürten sizlersiniz. Ben bu yüzden bütün milletime teşekkür ediyorum. Bu darbe girişimi maazallah başarılı olsaydı Türkiye'yi, Suriye'ye çevireceklerdi. Darbe girişiminin nedeni sadece hükümeti devirmek değildi. Bir milleti yok etmek, Türkiye Cumhuriyeti devletini yıkmaktı. Onların bir hesabı varsa, Cenabı Allah'ın da bir hesabı var. Bu milletin bahtı açık. İlelebet bu şanlı bayrak bu topraklarda dalgalanacak, minarelerden ezanlar okunacaktır. Çünkü şanlı milletimiz var. Bu darbeyi şanlı milletimizin kahramanlığı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayeti önlemiştir. Başbakanımızın, bakanlarımızın, tüm siyasi parti liderlerimizin kararlılığı neticesinde darbe girişimi püskürtülmüştür. Bundan sonra hiç kimse darbe girişimini rüyasında bile göremeyecektir."

CUMHURBAŞKANINA YUNAN ADALARINA GİT TEKLİFİNDE BULUNMUŞLAR
Bakan Eroğlu, Kalkışma harekatında 246 şehit olduğunu, tüm şehitlerin kalplerde yer aldığını şehitlerin Türk Milleti'nin başının üzerinde yer aldığını ve 79 milyonun kalbinde yaşadığını hatırlattı. Bakan Eroğlu, 15 Temmuzda yaşadığı bir olayı da şöyle aktardı:

"16 Temmuz'da İstanbul'da büyük bir ekonomik toplantı vardı. Bende oraya gidiyordum. Ama darbe girişimi olduğunu öğrenince cumhurbaşkanımızın koruma amirini aradım. İyi olduğunu öğrenince rahatladım. Fakat cumhurbaşkanımıza şunu teklif etmişler. Darbe olduğunu söylemişler. Sizi tekneyle Yunan adalarına götürelim.' Cumhurbaşkanımız demiş ki, 'Biz kefenimizi yanımıza alarak, giyerek geldik. Dosdoğru ya Ankara'ya ya İstanbul'a gidiyoruz. Bu millet için ölürüz' demiş. Biliyorsunuz cumhurbaşkanımız televizyonlardan halka seslendi. Milletimizden daha büyük güç tanımadığını söyleyerek sizleri meydanlara davet etti. Siz de işte meydanlardasınız. En büyük güç milletin gücüdür. FETÖ'cülerin cezaları en ağır şekilde verilecektir. FETÖ tarihimizin en büyük en alçak terör örgütüdür. Devletimize zarar vermek istemiştir. Türkiye'yi bölüp parçalamak istemiştir bunların kökü dışarıdadır. Bu adamın yüzüne bir bakın, yüzünde meymenet var mı Siz karar verin. O asker elbisesinin içine bürünen FETÖ'cüler var ya Onlar 1 dolara akıllarını, vicdanlarını ülkeyi satan Alçaklar, teröristlerdir. Şimdi kamu kurumlarının içinde olanlarda temizlenecektir."

ŞEHİT BABASININ ELİNİ ÖPTÜ
Bakan Eroğlu'nun konuşma yaptığı platforma, Tunceli'de şehit olan polis memuru Aydın Nazillioğlu'nan Babası Yaşar Nazillioğlu geldi.

BARAJA ŞEHİT POLİSİN İSMİ VERİLDİ

Nazillioğlu bakanın elini öpmeye kalkınca, Eroğlu elini öptürmedi şehit babasının elini öptü. Eroğlu, "Çünkü şehit babası. Oğlu şehit olduğunda Bayat Mahallesi'ne gittiğimde Ben onu teskin edeceğim yerde o dedi ki , 'Vatan sağ olsun' Bu bayrağı bana verdi cumhurbaşkanımıza götürmemi istedi. 'Biz evlatlarımızı bu günler için yetiştirdik' dedi ve benim de gözlerim yaşardı. Bütün şehitlerimizin ismini ilelebet yaşatacağız. Bu kardeşimizin oğlu için de bir baraj inşa ediyoruz. Bu gün Aydın Nazillioğlu Barajı'nın temelini attık. Hayırlı olsun" dedi.
Bakan Eroğlu, konuşmasını tamamladıktan sonra, demokrasi nöbetinden, ünlü sanatçı Ayten Alpman'ın tüm Türkiye'ye sevdirdiği, Bir başkadır benim memleketim türküsüyle uğurlandı.