BIST 9.693
DOLAR 32,49
EURO 34,75
ALTIN 2.501,50
HABER /  MEDYA

FETÖ'cü kanalın dizisi bile çalıntı çıktı

FETÖ'nün kanallarından Samanyolu TV'de yayınlanan Küçük Gelin dizisi ile ilgili şok bir gerçek ortaya çıktı. Sabah Gazetesi Yazarı Yüksel Aytuğ detayları köşesinden yazdı. İşte o yazı....

Abone ol

Sabah Gazetesi televizyon eleştirmeni Yüksel Aytuğ, bugünkü köşe yazısında Samanyolu TV'de yayınlanan ve ekranda olduğu tarihlerde ilgi ile izlenen bir dizi ile ilgili şok bir detayı anlattı. 

FETÖ'nün yayın organı Samanyolu TV'de yayınlanan Küçük Gelin dizisinin senaryosunun çalıntı olduğunu yazdı. 

Aytuğ yazısında "Haber, tam da kaynağından geldi; yazar-senarist Dursaliye Şahan ve avukatından... Samanyolu TV'de reyting rekorları kıran 'Küçük Gelin' dizisinin 'çalıntı' hikaye ile yapıldığı, Anadolu Adliyesi 2. Fikri Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi kararı ile kesinleşti. Mahkeme; dizinin, yazar Dursaliye Şahan'a ait öykü ve projeden intihal edilerek yapıldığına hükmederek, yapımcı firma ve senarist Erkan Çıplak'ı, yazar Dursaliye Şahan'a maddi-manevi tazminat ödemeye mahkum etti." dedi. 

Yüksel Aytuğ, 'Asında davanın hikayesi 2014 yılında başlamıştı. Samanyolu TV'nin kadrolu senaristlerinden Erkan Çıplak, Dursaliye Şahan'dan sadece bakmak için aldığı dizi projesini daha sonra kanala kendi eseri gibi sunarak, Murat Keskin yönetiminde 'Küçük Gelin' dizisini ekrana taşıdı' dedi. 

Yaşanan süreci aktaran Aytuğ şunları söyledi: Hikayesinin dizi yapıldığını fark ettiğinde kanala ihtarname gönderen yazar Şahan'a yöneticiler kayıtsız kaldı. Mahkemenin bilirkişi olarak tayin ettiği yönetmen ve senarist Semra Dündar Öğün ve İ.Ü.H.F. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Azra Arkan Serim; hazırladıkları raporla, intihalin boyutlarını ve detaylarını göz önüne serdiler.