BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'cü firari ailesini bırakıp Meriç nehrine atladı!

Jandarma ekipleri, Yunanistan sınırı yakınlarında bir otomobili durdurmak istedi. Eşi ve çocuklarıyla otomobilde bulunan ve FETÖ'den aranan şahıs Meriç Nehri'na atladı.

Abone ol

Edirne'nin Meriç ilçesinde, Yunanistan'a kaçmaya çalışırken jandarma ile yaşanan kovalamaca sonucu ailesinin bulunduğu otomobilden inerek Meriç Nehri'ne atlayan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) şüphelisi kayboldu.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, devriye görevi sırasında Yunanistan sınırına yakın Umurca köyü yakınlarındaki 1. derece askeri yasak bölgede F.K. idaresindeki otomobile "Dur" ihtarında bulundu. İhtara uymayan sürücü ile jandarma ekipleri arasında yaşanan kovalamacanın ardından otomobil, nehir kenarında durduruldu.

YAKALAMA KARARI VAR

Bu sırada, FETÖ ile bağlantılı olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan, HAVELSAN'dan daha önce ihraç edilen mühendis M.Z., araçtan inerek Meriç Nehri'ne atladı. M.Z., bir süre sonra gözden kayboldu. AFAD ekipleri, arama çalışmalarına rağmen M.Z.'yi bulamadı.

EŞİ VE ÇOCUKLARI YAKALANDI

Göçmen kaçakçısı olduğu öne sürülen otomobil sürücü F.K. ile nehre atlayan şüphelinin KHK ile kapatılan FETÖ'ye ait eğitim kurumunda sosyoloji öğretmeni olarak görev yaptığı belirtilen eşi E.Z. ile Milli Eğitim Bakanlığında görevliyken ihraç edilen uzman M.Y., jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

E.Z. ve M.Y. hakkında yurt dışına çıkış yasağı bulunduğu öğrenildi. E.Z., iki çocuğu ile diğer şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından Meriç Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.