BIST 9.548
DOLAR 32,49
EURO 34,58
ALTIN 2.499,92
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'cü çıkan Yüzbaşı Burak Akın! İşin aslı ortaya çıktı

ANKARA'da Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in koruma subayı Yüzbaşı Burak Akın 'FETÖ'cüyüm' diyerek emniyete teslim olmuştu. İşin aslını Nedim Şener bugünkü yazısında kaleme aldı.

Abone ol

Meğer Burak Akın ne kendiliğinden gidip itirafçı olmuş ne de olay “ankesörlü hat” operasyonuyla ortaya çıkarılmış. Burak Akın ve daha birçok FETÖ’cü Türk Silahlı Kuvvetleri adli makamlarının yaptığı titiz bir çalışmayla belirlenmiş.

260 KRİTERLE KURMAYLARIN YÜZDE 76'SI İHRAÇ EDİLMİŞ: 15 Temmuz sonrası "kahraman yüzbaşı" diye lanse edilen ve 1.5 yıl sonra FETÖ'cü olduğunu itiraf eden Burak Akın'ı Nedim Şener, bugünkü köşesinde ele aldı. Darbe girişimi sonrası üst düzey personel dahil yaver ve korumların detaylı taramadan geçirildiğini ve 260 kriterin belirlendiğina dikkat çeken Şener, bu yöntemle kurmayların yüzde 76'sının ihraç edildiğini yazdı.

TARAMAYA TAKILMIŞ: Burak Akın'ın da bu taramaya takıldığını hatırlatan Şener, Akın ile ilgili bilinmeyen ayrıntıları "Karargahta FETÖ’cü Burak Akın operasyonu" başlıklı yazısında paylaştı.

(...)Çok başarılı kariyeri olan Burak Akın, kriterlere takılınca darbe girişimi gecesi Genelkurmay girişinde vurulma anına ait kamera görüntüleri defalarca izlendi.

Onu tanıyan FETÖ’cü darbecinin iterek bina dışına çıkarması şüphe ile karşılandı. Beylik tabancası belinde olduğu halde hiç davranmadığı görüldü.

Davranışlarının Özel Kuvvetler’den birine uygun olmadığı gözlendi. Darbe gecesi vurulanlar ortada bırakılırken darbecilerin bir tek onu ambulansla hastaneye göndermesi şüpheyle karşılandı.

VURAN AYNI HÜCREDEN: O gece yaralanması onu vuran kişinin tanımamasına yani aynı hücreden olmamasına bağlandı. Burak Akın, FETÖ’cülere has soyadı değişikliğine başvurmuştu. “Acıbucu” soyadını ‘Akın” olarak değiştirmişti. Burak Akın’dan şüpheler artınca takibe alındı.

Darbe gecesinin “kahramanlarından” olduğu için son derece dikkatli davranıldı. Ona FETÖ’cü olduğunun bilindiği hissettirildi. Gözetim altına alındı. Paniğe kapılan Burak Akın FETÖ’cülerle görüştü.

Yakalanacağını anlayınca Genelkurmay Başsavcısı, şimdinin Kara Kuvvetleri Adli Müşaviri Albay Mehmet Yüzbaşıoğlu’na itiraflarda bulundu.

FETÖ imamlarıyla ankesörlü telefonla görüştüğünü itiraf etti. 11 sivil imamın ve görevdeki iki subayın adını verdi. Anlayacağınız FETÖ ile mücadele iğne ile kuyu kazmak değil iğne ile maden kazmak gibi...

Nedim Şener'in yazısının tamamı

FETÖ'cüyüm diyerek teslim olan Burak Akın'ın ilk ifadesi

İtirafçı yüzbaşı Burak Akın'dan sonra 4 subay daha teslim oldu