BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,81
ALTIN 2.415,50
HABER /  POLİTİKA

FETÖ'cü bakan Suat Kılıç mı? Şoke eden iddiaya yanıt

Gençlik ve Spor eski Bakanı Suat Kılıç hakkında Yeni Şafak Gazetesi'nde çıkan haber şok etti. Yeni Şafak bakanın FETÖ ile tehdit ettiğini iddia etti. Eski Bakan Suat Kılıç habere zehir zemberek bir tepki verdi.

Abone ol

Yeni Şafak Gazetesi Gençlik ve Spor eski Bakanı Suat Kılıç hakkında şoke eden bir FETÖ iddiası ortaya attı. Gazete Milli Eğitim Bakanlığı Müşteşarı Yusuf Tekin'i 2013 yılında FETÖ adına tehdit eden kabine üyesinin o dönem bakan olan Suat Kılıç olduğunu ileri sürüldü.

Bu habere Suat Kılıç twitter hesabından yanıt verdi. Yeni Şafak Gazetesi'nin iddiasını 'düzmece' olarak niteleyen Suat Kılıç şunları yazdı;

-Yeni Şafak'ta şahsımı hedefe koyan düzmece "haber" tümden gerçekdışıdır. Bu iftira, Yeni Şafak'ta nefrete varan husumetin son sürümüdür. Yeni Şafak'tan alıntılanan, sosyal medyada yayılan, hedefi şahsımı linç etmek olan bu "haber" karşısında hukuk mücadelemiz başlatılmıştır. emennim, Adliye'deki hesabın Adl-i İlâhiye'ye kalmaması; iftiraların ve iftiracıların müstehakını burada bulmasıdır.

GÜLEN'İN SELAMIYLA TEHDİT ETTİ
Milli Eğitim Müsteşarı Yusuf Tekin, Trabzon'da katıldığı konferansta şu iddialarda bulunmuştu;

"Milli Eğitim Bakanlığında 2013 yılında göreve gelir gelmez, tehdit edildim. Ve çok açık bir biçimde çok üst düzey bir kişi bir bakan tarafından, 2013 yılında 'Fetullah Hoca'nın selamı var. Tayyip Bey seni Milli Eğitim Bakanlığına müsteşar olarak alacak, seni uyarıyoruz. Gidersen, kabul edersen seni rezil edeceğiz, insan içine çıkamaz hale getireceğiz' bunu bir Bakan söyledi."

YENİ ŞAFAK : O BAKAN SUAT KILIÇ
Yeni Şafak Gazetesi bu açıklamadan yola çıkarak söz konusu bakanın Suat Kılıç olduğunu iddia etti. Gazete, Suat Kılıç'ın kamuda önemli mevkilere getirdiği isimlerin FETÖ'den tutuklandığını öne sürdü. Suat Kılıç 17-25 aralık sonrası bakanlık koltuğunu kaybetmişti.