BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,68
HABER /  POLİTİKA

FETÖ'cü AK Parti genel başkan yardımcısı iddiası

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, halen AK Parti genel başkan yardımcısı olan ismin FETÖ üyesi olduğu iddiasını gündeme getirdi.

Abone ol

TBMM Genel Kurulu'nda anayasa görüşmeleri sürerken CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "MİT kayıtlarında 563189 numarayla kayıtlı olan Fetullah Gülen üyesi AKP Genel Başkan Yardımcısı kimdir?" sorusunu gündeme getirmişti.

İddiaya ilişkin tartışma dün de CHP ve MHP ile AK Parti arasında sürdü. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın açıklamalarına MHP ve AK Parti'den tepki ve karşı suçlamalar geldi. CHP'li Altay da AK Parti'lilere FETÖ'cü olduğu iddia edilen ismi açıklamaları için bugüne kadar süre tanıdı.

TBMM Genel Kurulu'nda karşılıklı suçlamalar art arda geldi. AK Parti'deki FETÖ bağlantısı iddiası Meclis'te tansiyonu yine yükseltti. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, bir gün önce Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın gündeme getirdiği, "MİT kayıtlarında 563189 numarayla kayıtlı olan Fetullah Gülen üyesi AKP Genel Başkan Yardımcısı kimdir?" iddiasını yeniden gündeme taşıdı.

"563189 No'lu belge ne?" diye soran Engin Altay'a, bu kez AK Parti'nin yanı sıra MHP'den de tepki geldi. 3 partinin vekilleri, halen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olan bir ismin FETÖ'cü olduğu iddiasını uzun süre tartıştı.

Altay'ın "AK Parti ile iş tutunuz" sözleriyle itham ettiği MHP'den de Manisa Milletvekili Erkan Akçay yanıt verdi. MHP'li Akçay, "Ne demek iş tutmak, işbirliği desene" diye tepki gösterdi.

KILIÇDAROĞLU'NUN DANIŞMANLARI FETÖ'DEN TUTUKLANDI

"Birlikte olduğunuz vekillerinin bylock'çu olduğu söyleniyor. Siz bunu bana da ülkücü camiaya da umarım anlatırsınız" diyen CHP'li Engin Altay'a, MHP'li Akçay, "İşbirliği yapılan bylock'çu kimse bunları açıklamalısınız. Bildiğimiz kadarıyla Kemal Kılıçdaroğlu'nun danısmanı da bylock kullandığı için FETÖ'den tutuklandı" dedi.

Bunun üzerine Altay da "Matematiksel olarak bize sızmamış olması mümkün değil' dedim" ifadesini kullanarak, sonra önce CHP sıralarını, sonra da AK Parti sıralarını göstererek, "Burada 5 tane varsa, işte orada bin tane..." ifadesini kullandı.

AÇIKLAMAZSAN MÜFTERİSİN

Altay'ın bu sözlerine AK Parti sıralarından "Açıklamazsan müfterisin" tepkisi yükseldi. Bu sırada oturuma başkanlık eden AK Parti'li Ahmet Aydın da "Bu çorbalar bitmez" yorumunda bulundu. Daha sonra AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı kürsüye çıktı, CHP'den FETÖ'cü iddiasıyla ilgili isim istedi. Bostancı, "Bülent Bey söylemedi, beklerdim ki Engin Bey söylesin elinde belge varsa. Gelir ismi söylersin" dedi.

Engin Altay oturduğu sıradan "Söyleyeceğim" diye sezlendi ve ardından söz alarak, "Sayın Bakan MİT'i arar, 'Kardeşim nedir bu 563189?' Ve çıkar İçişleri Bakanı der ki Bülent Tezcan'a, 'Sen müfterisin, 563189 No'lu belge budur der', biz de boynumuzu yere düşürürüz. Yarına kadar bu bu belgezi aziz milletimize göstermiyorsanız..." dedi.

Altay cümlesini tamamlamaya fırsat bulamadan oturumu yöneten AK Parti'li Ahmet Aydın mikrofonunu kapattı.

MİT'te "563189 numarası" ile "FETÖ'cü olduğu yönünde kaydı bulunduğu" sürülen AK Parti Genel Başkan Yardımcısına ilişkin tartışmaya nokta koymak isteyen Aydın, "Çay sohbetinde konuşsanız, Genel Kurulu fazla meşgul etmeyin" dedi.

Süren tartışmalar sırasında HDP'li Meral Danış Beştaş da "Adaleti böyle ters düz ettiniz" diyerek AK Parti'lilere tepki gösterdi.