BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

FETÖ ve ABD'nin sırrı Amasya'da!

Takvim gazetesi yazarı Şebnem Bursalı, bugünkü köşesinde FETÖ ve ABD'li diplomatların Amasya'ya olan ilgisinin nedenini yazdı.

Abone ol

ABD büyükelçilik çalışanlarının her dönem Amasya'yı düzenli olarak burayı ziyaret etmeleri kafaları karıştırdı. ABD'nin Amasya'ya olan özel ilgisinin altında ne yatıyor?

Merak edilen sorunun yanıtını Takvim yazarı Şebnem Bursalı bugünkü köşesinde yazdı. Şebnem Bursalı ilk olarak 1980 öncesi Amasya'ya yaşanmış olayı aktardı:

AMASYA'DA DOLAŞAN ABD'Lİ DİPLOMAT

"Dönemin Amasya Belediye Başkanı CHP'li Gündüz Türem, CHP'li İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş'i arayıp ilinde dolaşan ABD'li ile ilgili şunları söylüyor: "ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinde 2. katip olduğunu söyleyen ABD'li Alexander Peck isimli kişi ilginç sorular sordu bana: 'Amasya'da alevi-sünni oranı nedir? Burada sağcı mı vardır daha çok solcu mu? Buradaki çatışmalar daha çok mezhepsel sebeplerle mi çıkıyor, etnik mi ideolojik mi?' Benzer soruları Çorum'da da sormuş" Bakan, Amasya Valisini arayarak, ABD'li yetkilinin kibarca göz hapsine alınmasını istiyor. Sonuç ne oldu bilinmez ama göz hapsine alan vali bir süre sonra merkeze çekiliyor ve bir daha hiç bir ilde görev yapamıyor!"

İKİNCİ GÖZALTI KARARI VERİLEN ÇALIŞANIN AİLESİ AMASYA'DA YAKALANDI

ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı N.M.C.'nin eşi ve oğlu FETÖ örgütüne mensup olduğu iddiasıyla Amasya'da yakalandığını ve gözaltı kararı gereği İstanbul'a getirildiğini aktaran Bursalı, yazısını böyle tamamlıyor:

BASS'IN AMASYA VE ÇEVRESİNE İLGİSİ BİLİNİYOR

"Türkiye'den ayrılmaya hazırlanan Büyükelçi Bass'ın da Amasya-Çorum-Artvin çevresine ilgisi biliniyor.
ABD büyükelçiliği çalışanı N.M.C.'nin FETÖ'de yönetici konumundaki (abla konumunda) eşi ve oğlu da Amasya'da yakalanıyor.
ABD'li diplomatların ve FETÖ terör örgütü mensuplarının ve yöneticilerinin Amasya merakının sebebi nedir?
Anadolu tarihinin en büyük Alevi-Sünni isyanı olarak kabul edilen Babai İsyanının Amasya ve çevresinde yaşandığını hatırlarsak, Türkiye'de yeni bir çatışma arzulayanların tarihsel çatışma coğrafyasına böylesine yakın ilgisi, şüphe duyma hakkını vermez mi?
Son olarak; Türkiye'yi bölmek isteyen iç ve dış unsurların ilgilendiği bölgelerin, bu unsurların bugünkü yerli işbirlikçisi FETÖ'nün elemanlarının Amasya'da yakalanması arasındaki ilişki araştırılmaya değmez mi?"

Kimdir bu Metin Topuz? Amerika vizeyi onun için durdurdu