BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,62
HABER /  GÜNCEL

FETÖ tutuklusu ABD'li papazın şok ses kaydı! 2016'da büyük bir...

Türkiye'de FETÖ'den tutuklu olan ABD'li papaz Andrew Craig Brunson'un ses kaydının olduğu iddiası gündeme bomba gibi düştü. İddiaya göre, papaz 6 yıl önce bir gence 2016 yılında büyük bir deprem olacak diyerek hayatta kalabilmesi için yaşam malzemesi veriyor.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan iadesini istediği FETÖ'den tutuklu papaz Andrew Craig Brunson'a ait bir ses kaydına ulaşıldığı iddia edildi. İddiaya göre Brunson kayıtta "2016 yılında yaz aylarında büyük bir deprem olacak" ifadelerini kullanıyor.

Yeni Asır gazetesinde Fatih Şendil'in haberine göre, 10 Aralık'ta tutuklanan Protestan cemaatine ait İzmir Diriliş Kilisesi Pastörü Andrew Craig Brunson'a ait olduğu iddia edilen bir ses kaydının metni yayımlandı. İddiaya göre kayıtta Brunson'ın bir gence ABD'de özel harp asker ve subaylarının kullandığı bir su arıtma cihazı, 5 gün aç kalması halinde bile yüksek kalori alabileceği haplar ile soğuk ve sıcağa dayanıklı özel bir fular verdiği anlaşılıyor.  

Haberde, 6 yıl öncesine ait olduğu öne sürülen ses kaydında "2016 yılında yaz aylarında büyük bir deprem olacak. Bunları önemli ve her an bulabileceğin bir yere sakla. O depremden sonra İstanbul ABD Konsolosluğuna benim yanıma gel" dediği ve bu sözlerin 15 Temmuz darbe girişimine atıf olduğu savunuluyor.

İKİ KEZ TUTUKLAMA

İzmir'de FETÖ üyeliğinden tutuklanan Alsancak Diriliş Kilisesi papazı Andrew Brunson hakkında geçtiğimiz haftalarda casusluk ve darbe girişiminde rol aldığı gerekçesiyle ikinci kez tutuklama kararı alınmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son 2 ABD ziyaretinde ABD Başkanı Donald Trump defalarca papazın kendilerine iade edilmesini istedi. Erdoğan ise, ABD'de bulunan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e atıfta bulunarak, "Bir papaz da sizde var. Siz de onu bize verin" demişti.

VİZE KRİZİNİ ÇIKARAN BÜYÜKELÇİ ZİYARET ETMİŞTİ

ABD'yle yaşanan vize krizinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sert tepki gösterdiği ABD Ankara Büyükelçisi John Bass da, ABD Başkanı Donald Trump'un defalarca istediği Papaz Andrew Brunson'a yakın ilgi göstermişti. Bass, Brunson'u Aliağa'daki cezaevinde kaldığı dönemde ziyaret etmişti.

ABD