BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.308,97

Fetö sosyal medyada darbe yapıyor!

AK Parti'ye tepki elbette ki vardır ve 16 yıllık iktidarın yıpranmışlığını düşünürsek bu tepkiler de normaldir. Lakin benim dikkat çektiğim nokta başka.

Türkiye'de interneti ilk kullananlardan biriyim. Türkiye'nin ilk bağımsız internet sitesi olan İnternethaber'in de kurucularındanım.

Ne olmuş yani demeyin ha!

İnternethaber'in bazı uygulamaları dünyada ilktir. Mesela; okurun, okuduğu haberin altına yorum eklemesi fikri, İnternethaber'le başlamış ve dünyaya yayılmıştır.

Yorum editörlüğü bambaşka bir iştir.  

Gelen yorumların hangi bilgisayarlardan yazıldığını İP protokolü üzerinden görür ve bilirsiniz. Farklı isimlerle yorum yapanların kimler olduğunu anında tespit edersiniz. 

Hatta zaman zaman suç teşkil eden bazı yorumlarla ilgili savcılık sizden İP numarası ister, siz de kanunlara uyarak teslim edersiniz.


Bunu, şundan dolayı anlattım.

Birkaç gündür İnternethaber'de yayınlanan bazı haberlerin ve yazıların altındaki yorumlara bakıyorum. Bir ara bazı yorumlar dikkatimi çekti. 

Yönetim panelinden baktığımda bu yorumların "siteye üye olmayan" bazı "misafir" kullanıcılar tarafından atıldığını gördüm. İp protokol numaralarına baktığımda yüzde 90'ının aynı bilgisayarlardan atıldığını ve AK Parti aleyhine yazıldığını gördüm.

Bu durum eminim ki sadece internethaber'de yaşanmıyor. Türkiye'de yayın yapan pek çok internet sitesinde de ve pek tabi ki facebook, twitter gibi sosyal medya alanlarında da yaşanıyor. Gerçi sosyal medyada bot hesaplar bu işi görüyor ama bir farkı yok.

Muhtemeldir ki bu yorumları okuyan pek çok kişi, "AK Parti'ye çok büyük tepki var. Millet bu kez Erdoğan'ı fena cezalandıracak" algısına kapılıp gidiyor. 

AK Parti'ye tepki elbette ki vardır ve 16 yıllık iktidarın yıpranmışlığını düşünürsek bu tepkiler de normaldir. 

Lakin benim dikkat çektiğim nokta başka. 

Birileri bu tepkiyi çok iyi kullanıyor. Tabiri caizse arı gibi çalışıyorlar. Her haberin, her yazının, her video görüntüsünün altına muhakkak üç-beş yorum ekliyorlar.

Misal...

Benim epey zamandır etkin bir şekilde kullandığım bir facebook hesabım var. Son aylarda bu hesaba ilginç tipler dadandı. AK Parti'nin hatalarını eleştirdiğim yazılara var güçleriyle abanıyorlar. 

AK Parti'nin iyi yönlerini yazdığım yazılarda ise aynı güçle çullanıyorlar. Her iki şekilde de küfürler, hakaretler ve insanları etki altında bırakacak zehirli sözcükler havalarda uçuşuyor.

Nice zamandır bu kişileri yakın takibe aldım. İlginç bir çalışma şekilleri var. Mesela çoğunun hesapları son 7 ay içinde açılmış. O dönem içinde Erdoğan'ı ve AK Parti'yi savunmuşlar. 

Ama ne zaman ki yerel seçim atmosferine girilmiş, işte o zaman Erdoğan'a, AK Parti'ye, AK Parti'yi savunan yazarlara ve AK Parti'yi yorumlarında savunan insanlara saldırmaya başlamışlar. 

Bu durum haliyle, "Eski AK Partililer çok kızgın. Bu seçimde Erdoğan'a ders verecekler" algısının oluşmasına ve yayılmasına neden oluyor. 

Bunların yaptıklarıyla, Fetö'nün bir zamanlar yaptığını karşılaştırıyorum. 

Hani Fetö bir zamanlar bizdenmiş gibi görünüp, en zor zamanımızda bizi sırtımızdan vuruyordu ya. Bunların yaptıkları da bire bir aynı...

Birebir aynı çünkü bunlar Fetö şeytanının, bu seçimi son çıkış kapısı olarak gören sapkın müritlerinden başkası değil. Aldıkları emri harfi harfine uyguluyorlar. 

"AK Parti'yi cezalandıracağız" derken çaktırmadan CHP'nin ve hatta HDP'nin adaylarını parlatmaya çalışıyorlar. 

"CHP nasıl olur da terör örgütünün siyasi partisiyle ittifak yapar" diye sorduğunuzda çıldırıyorlar. "HDP yasal bir partidir, ittifak gayet normaldir" diyebiliyorlar. 

Biraz zora düşünce Fetö'nün yıllardır kullandığı Habur, Oslo, İmralı, "Megri Megri" argümanlarına sarılıyorlar. 

Aklınıza gelebilecek en geri zekalıca işleri AK Parti'ye bağlamaya çalışıyorlar. Taksici kendisini yoldan almamışsa ya da interneti yavaşlamışsa, bunu bile bir kılıfa uydurup hükümetin suçu gibi gösteriyorlar. 

İnanılmaz iftiralar atıyorlar. 

Dünyanın herhangi bir ülkesinde yaşanmış olayın fotoğrafını Türkiye'de yaşanmış gibi gösteriyorlar. 

Adeta 17/25 Aralık sonrası başlattıkları iftira kampanyalarının bir benzerini sergiliyorlar. 

AK Partili göründüklerine emin oldukları için hepsinin kişisel bilgileri açık. Okuduğu ve çalıştığı yerler falan her şey...

Birkaçı ağır küfür ve hakaretlere başvurunca kendileri hakkında suç duyurusunda bulundum. Yakında mahkemeye çıkacaklar ve kim olduklarını, nereden beslendiklerini, kimden talimat aldıklarını daha net bir şekilde öğrenme şansı bulacağım.

Elde ettiğim bilgileri sizinle de paylaşacağım.

Demem o ki...

Geçmişten gelen tecrübelere dayanarak, "Bu yorumcuların yaymaya çalıştığı algıya kapılmayın" derim. 

AK Parti'ye yönelik bir eleştiriniz varsa, bunu kendi argümanlarınız üzerinden dile getirin. 

"AK Parti'ye ders vereceğim" derken, Fetö'nün oyuncağı olmayın!

Kardeşçe uyarı benimki...