BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

FETÖ soruşturmasında bir ilk: O büyükelçi...

FETÖ soruşturması kapsamında bir ilk yaşandı. İlk kez Dışişleri Bakanlığı'ndan büyükelçi düzeyinde gözaltı oldu. Ahmet Necdet Sezer döneminde Köşk'te özel kalem müdür yardımcısı olan büyükelçi Tuncay Babalı ile büyükelçi gözaltına alındı.

Abone ol

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı'nın terör örgütü FETÖ soruşturması çerçevesinde ilk kez Dışişleri Bakanlığı'ndan büyükelçi düzeyinde bir isim gözaltına alındı.

15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Dışişleri Bakanlığı'nda büyükelçiler Gürcan Balık ile Tuncay Babalı görevden alınmıştı.

Bugün ise Tuncay Babalı ile birlikte büyükelçi Ali Fındık gözaltına alındı. 

ORGANİZE ŞUBE'DE SORGULANACAKLAR

Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, haklarında gözaltı kararı bulunan Babalı ve Fındık ifadeleri alınmak üzere Ankara Emniyetine getirildi.

Türkiye'nin eski Kanada Büyükelçisi Tuncay Babalı 17 Ağustos 2014'te, Türkiye'nin eski Kosta Rika Büyükelçisi Alı Fındık ise 11 Kasım 2015'te merkeze çekilmişti.

FETÖ'NÜN TALİMATIYLA PERSONEL ALIMI YAPTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda Ankara polisi, bugün Büyükelçi Tuncay Babalı'yı gözaltına aldı. Büyükelçi Babalı, FETÖ'nün talimatları çerçevesinde personel alımı ve görevlendirme yapma gerekçeleriyle gözaltına alındı. Babalı ile birlikte Başbakanlık'ta Sektörel İzleme ve Değerlendirme Raportörü olarak çalışan Ali Fındık da gözaltına alındı.

AHMET NECDET SEZER'İN ÖZEL KALEM MÜDÜR YARDIMCISIYDI

Büyükelçi Babalı, Ahmet Necdet Sezer'in cumhurbaşkanlığı döneminde, özel kalem müdür yardımcısı olarak Köşk'te çalıştı. Babalı, 2010-2012 yıllarında İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı'nda Elçi, Müstakil Daire Başkanı olarak görev yaptı. 14 Kasım 2012 tarihinde ise Türkiye'nin Ottava büyükelçiliğine atandı. Pasif göreve çekilen Babalı, 15 Temmuz'dan sonra görevden alınmıştı.