BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,81
ALTIN 2.503,14
DÜNYA

FETÖ Ross belediyesine sızdı! İşte Gülencileri kollayan yerel yönetici

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve destekçilerinin Pensilvanya'nın Ross belediyesine bağlı Saylorsburg beldesinde kurdukları çarpık ticari ilişkiler, bölgede yaşayanların tepkisine neden oluyor.

Bölge sakini John Favere,“Gülen’e yakınsan ruhsatı alırsın, değilsen izin filan alamazsın, çok zorluklara girersin çünkü Gülen, kasaba yönetimini kontrol ediyor” diyerek yöneticilere tepki gösterdi. Bölgenin yerel yöneticilerinden Howard Beers, AA muhabirinin FETÖ ile ilişkisi ve hakkındaki iddialarla ilgili sorularını cevapsız bıraktı.

FETÖ'nün Pensilvanya eyaletindeki "Golden Generation (Altın Nesil)" kampının bulunduğu kasaba sakinleri, örgütün yerel yöneticilerle kurduğu ticari ilişkiler sayesinde elde ettiği ayrıcalıklardan "Eğer Gülen’e yakınsan ruhsatı alırsın, değilsen izin filan alamazsın, çok zorluklara girersin çünkü Gülen, kasaba yönetimini kontrol ediyor.” diyerek şikayet ediyor.

Bölgedeki Kostonbador çiftliğinin sahibi 72 yaşındaki David Bonser, AA muhabirine yaptığı açıklamada FETÖ mensuplarına imar ve ruhsat işlerinde ayrıcalıklar sağlandığına işaret etti.

FETÖ mensuplarının kurdukları birtakım ilişkilerle kolayca gayrimenkul edindiklerini belirten Bonser, “Eğer ben bu kasabada bir şey yapmak istiyorsam izin ruhsatımın olması, belediyeden mühendislerin gelmesi ve Planlama Dairesi'nden yetkililerin sürece dahil olması gerekiyor. Örneğin, çiftlikteki ofisi 1996’da yaptık, ilgili izinleri almam tam 2 yıl sürdü. Bu sadece küçük, ticari bir ofis. Şimdi burada ne oluyor? Şu aşağıda gördüğünüz yol ve binaları (FETÖ kampının bulunduğu bölge) herhangi bir izin ruhsatı, hiçbir şey olmadan pat diye dikiyorlar.” dedi.

Sitene Ekle