BIST 9.066
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.325,77
HABER /  GÜNCEL

FETÖ operasyonlarında son durum yeni gözaltılar var

FETÖ'cülere yönelik operasyonlar sürüyor. Bu kez Türk Telekom'daki FETÖ mensupları temizleniyor. Büyük operasyon kapsamında 89 kişi hakkında gözaltı kararı var.

Abone ol

Türk Telekom'a FETÖ operasyonu kapsamında 89 görevli hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltılar için de düğmeye basılarak büyük operasyon başlatıldı.

Türk Telekom'a yönelik operasyonda şu ana kadar 53 kişi gözaltına alındı. 

Türk Telekom'da FETÖ/PDY yapılanmasına ilişkin daha önce gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 28 şüpheliden 11'i FETÖ üyeliğinden tutuklanmış, 17 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

ANKARA'DA TUTUKLAMALAR VAR

Ankara'da FETÖ'cü olduğu belirlenerek gözaltılana alınan Danıştay çalışanlarından 21'i tutuklandı. Danıştay'daki operasyonda toplam gözaltına alınan kişi sayısı 65 olmuştu. 21 kişi Sincan cezaevine yollanırken diğer için de mahkemeden adli kontrol talep edildi.

FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alınan, aralarında 1 daire başkanının da bulunduğu çoğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığında görevli 9 kişi hakkında da tutuklama kararı çıktı. Bakanlıkta 14 kişi gözaltına alınmıştı. Mahkeme 3 kişiyi serbest bıraktı.

İZMİR'DE FETÖ'CÜ ÖĞRETMENLER

FETÖ operasyonlarının İzmir ayağında ise 11 gözaltı var.  İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Menemen Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, Menemen ve İzmir kent merkezinde gözaltına alınan, aralarında öğretmen ve esnafların da bulunduğu 11 şüpheli emniyete götürüldü.

SİVAS'TA FETÖ POLİSLERİ TUTUKLANDI

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin çeşitli tarihlerde yaptığı operasyonlarda gözaltına alınan 1 emniyet amiri, 1 başkomiser, 1 komiser ve 2 polis memurunun emniyetteki işlemleri tamamlandı. Zanlılar, sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Kentte FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 92 emniyet mensubu gözaltına alınmış, zanlılardan 78'i çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Gözaltındaki diğer zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

MARAŞ'TA FETÖ'NÜN KASASINA OPERASYON

Örgütün finans ayağına yönelik ikinci dalga operasyonda eski Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük ile eski Kahramanmaraş Lider İş Adamları Derneği Başkanı Osman Gemci'nin de aralarında olduğu 8 kişi daha gözaltına alındı. Operasyon kapsamında toplam gözaltı sayısı 48'e yükseldi.