BIST 9.693
DOLAR 32,42
EURO 34,60
ALTIN 2.497,35
HABER /  GÜNCEL

FETÖ Kara Havacılık'taki tezgâhı böyle kurmuş

FETÖ'cüler kendi pilotlarına TSK'da yer açmak için Kara Havacılık Komutanlığı bünyesinde tezgahı böyle kurmuş.

Abone ol

FETÖ'cülerin TSK'da Kara Havacılık Komutanlığı'na nasıl sızdığının ayrıntıları ortaya çıktı.

Milliyet yazarı Tunca Bengin, bugünkü yazısında TSK'da FETÖ'nün kara havacılıkta nasıl sinsi oyun çevirdiğini gözler önüne serdi.

Türkiye Astsubaylar Derneği (TEMAD) Genel Başkanı Ahmet Keser'in açıklamalarına yer veren yazarın işte o yazısı:

DARBE GİRİŞİMİNDE KULLANILAN HELİKOPTERLERİN KARARGAHI KARA HAVACILIK KOMUTANLIĞI'YDI

"Darbe girişiminde aktif olarak kullanılan helikopterlerin karargâhı Kara Havacılık Komutanlığı’ydı. Ankara- Güvercinlik’ten 15 Temmuz gecesi kalkan askeri helikopterler MİT Müsteşarlığı, Genelkurmay, Jandarma Genel Komutanlığı civarında bomba yağdırmış, halka ve polislere makineli tüfek atışı yapmışlardı. Hâlâ o korkunç geceyi ve kendi halkının üzerine ateş açan FETÖ’cü pilotların TSK’ya nasıl sızdığını sorgularken aynı komutanlıkla ilgili iki yıl önceki (17.02.2014) “Kara Havacılık Airlines” başlıklı yazımızı anımsadık. İçeriği şuydu:

KURS DÜZENLEYİP FETÖ'CÜ OLMAYAN PİLOTLARIN AYRILMASINI SAĞLADILAR

Mecburi hizmet süresi dolan pilotların ordudan ayrılmasından yakınan TSK, askeri pilotları sivil havacılığa kazandırmak için Kara Havacılık Komutanlığı bünyesinde kurs düzenliyordu. Bu eğitime katılan helikopter pilotları da uçak pilotu sertifikasını alır almaz havayolu şirketlerine geçiyorlardı. Hem de dışarıda 100-150 bin dolarlık bu eğitime hiçbir ücret ödemeksizin. Yani bugün pilot açığını kapatmak amacıyla havayollarına giden pilotlarını döndürmeyi planlayan TSK o günlerde başarılı personelini gitmeleri için bir anlamda teşvik ediyordu. Tabii gidenlerin yerine de yenileri geliyordu. Kimlerin getirildiği de 15 Temmuz’da ortaya çıktı...

Dün bu durumu TEMAD Genel Başkanı Ahmet Keser ile konuştum. Neden TEMAD ve Keser? Çünkü o günlerde bu olayın üzerine gitmeleri nedeniyle şimşekleri üzerlerine çekmişlerdi. Hatta Keser’in deyimiyle ülkede hükümetlerin dışında ordudan muhtıra yiyen ilk kurum olmuşlardı...

İKİNCİ DALGA BEKLENTİSİ

Söze Kara Havacılık Komutan-lığı’ndaki bu uygulamanın FETÖ’cülere yer açmak için bir tezgâh olduğunu belirterek başlayan Keser, “Özellikle 10 yıllık mecburi hizmet sürelerinin bitme aşamasındaki Güneydoğu’da operasyona katılan başarılı pilotlar seçiliyordu” diye devam etti. Sonrasında da şunları anlattı:

“Helikopter pilotları dışarıda ticari uçaklarda uçamıyorlar. Dolayısıyla, helikopter pilotlarına diyorlardı ki ticari uçakta uçabilmen için sana bedava kurs verelim. Hatta sen bu kursu görürken birliğinden izinli görün ve buraya da sivil kıyafetinle gel, biz sana bu belgeyi verelim, sen de ayrıl git. Sonra da hükümete dönüp ‘Pilotları tutamıyoruz, gidiyorlar’ deniliyordu. Mantık buydu. Tabii boşalan kadrolara da harp okullarından FETÖ’cüler alınıyordu. Sistem öyle bir oturmuş ki bugün o günlerden hazırlanmış.”

NE KADAR PİLOT AYILMIŞTIR BU YOLLA?

“300’ün üzerinde pilot havayoluna gitmiştir. Onlar kalsaydı, şimdi onlara bir de savaş uçağı eğitimi verip F16’lara aktarırdınız. Dolayı-sıyla, bugün bunları konuşuyor olmazdık. Ordunun altını yıllardır oydular. Ve her şeyi masumlaştırarak yaptılar. Şimdi ne çıkacak biliyor musunuz? Gizli FETÖ’cüler. Çünkü Silahlı Kuvvetler’in içerisindeki birinci dalga FETÖ’cüler gitti. Sıra ikinci dalgada. Yani bu sistem ne zaman başlamış ona bakacaklar, o tarihten bu tarihe kadar kimler ayrılmış, ayrılanların yerine kimler alınmış ortaya çıkacak...”