BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,54
HABER /  POLİTİKA

FETÖ Kanada'da resmen her yere sızmış

FETÖ'yü anlatmak için Kanada'ya giden TBMM heyetinde yer alan CHP Milletvekili Ahmet Akın'dan ürküten açıklamalar.

Abone ol

15 Temmuz darbe girişimini ve sonrasındaki gelişmeleri Batı kamuoyuna anlatmak için Kanada'ya giden FETÖ'nün bu ülkedeki her yere sızdığını gördüklerini söyledi.

Kanada'da temaslarda bulunan TBMM heyetinde yer alan Dışişleri Komisyonu Üyesi ve CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) bu ülkede her yere sızdığını söyledi.

Akın, FETÖ'nün darbe girişimi ve sonrasında yaşanan gelişmeleri Batı kamuoyuna anlatmak üzere Kanada'ya geldiklerini hatırlattı.

HER ALANDA ÖRGÜTLENMİŞLER

FETÖ'nün Kanada'da her alanda örgütlendiğini vurgulayan Akın, "Keşke buraya farklı bir konuda gelseydik. FETÖ'nün yapılanmasını anlatmak için geldik ama gördük ki ne kadar açık buldularsa doldurmuşlar. FETÖ, Kanada'da resmen her yere sızmış. Bunun da nedeni yönetim. Bunu hep söylüyorduk." diye konuştu.

FETÖ'nün Kanada'da eğitim kurumları ve hastaneler başta olmak üzere siyasilerle bir lobicilik faaliyeti yerleştirdiğini dile getiren Akın, "Dış politikayı, iç politika malzemesi yaptığımız an geleceğimiz nokta buydu. Öyle bir yerleşmişler ki milletvekili arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde, kendimizi anlatmakta zorluk çektik. Bir tarafta Türkiye Cumhuriyeti, diğer tarafta da FETÖ terör örgütü mensupları... Anlattığımız insanlar, anlattıklarımıza inanamıyorlar." dedi.