BIST 9.718
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.436,69
HABER /  GÜNCEL

FETÖ kaçıracak iddiası Bekir Bozdağ konuştu

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan cezaevinde işkence ve FETÖ hapisten kaçıracak iddialarına açıklama geldi. Bakan Bozdağ AA'ya konuştu.

Abone ol

Bakan Bozdağ, AA muhabirine gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve soruları yanıtladı.

Bozdağ cezaevinde işkence kötü muamele iddiaları için 'isim ve adres' istedi. Bozdağ FETÖ'nün son propagandasını da anlattı.

İşte Bozdağ'ın açıklamalarından flaş bölümler;

CEZAEVİNDE İŞKENCE İDDİASI
- "Özellikle FETÖ ile bölücü terör örgütü PKK işbirliği içerisinde, Türkiye'yi uluslararası alanda yalnızlaştırmak, aleyhine olumsuz raporlar çıkarmak için ciddi bir kampanya yürütüyor. Türkiye'den de CHP bu kampanyaya maalesef destek çıkıyor, HDP destek çıkıyor"

İSİM VERİN GEREĞİNİ YAPALIM
- "Çok net söylüyorum, Türkiye cezaevlerinde kötü muamele ve işkence olmasına biz asla izin vermeyiz. Eğer bir yerde varsa o yerin adını bize versinler, biz hemen üzerine gidelim. Yapılan kimse o kişinin ismini söylesinler ona da gidelim. Yapan kimse onu söylesinler onun da üzerine gidelim. Eğer biz üzerine gidip gereğini yapmazsak, o zaman kalkıp Türkiye'yi suçlasınlar"

FETÖ CEZAEVİNDEN KAÇIRACAK İDDİASI
- O çıkan krokinin gene bir motivasyon amaçlı örgüt planı olduğunu düşünüyorum. Yani, 3. Dünya Savaşı'nı çıkaramadılar, Türkiye'yi işgal ettiremediler, yeni darbeyi yaptıramadılar. Pek çok şey yapmak istediler, hepsi yalan çıktı. Şimdi, 'Kaçıracağız biz sizi, bir organizasyonumuz var, haberiniz olsun.' Bu maksatla yapıldığını biz düşünüyoruz. Yoksa onların öyle bir şeyi başarma şansları kesinlikle söz konusu değildir".

ÇOK CİDDİ İTİRAFLAR VAR
- "Yüz tane yalan söylüyor FETÖ teröristi veya etrafındakiler, yüzünün de yalan olduğu güneş gibi ortaya çıkıyor ama buna rağmen örgüt üyeleri yüzbirinci yalan söylendiğinde bu yüzde yüz doğru çıkacakmış gibi ona tereddütsüz inanıyorlar. 'Yüz tanesi yalan çıktı, bu yüzbirinciye niye inanalım?' demiyorlar. Böyle bir beyin yıkanmışlığı var. Ama buna rağmen gerçekten çok ciddi sayıda itiraflar geldiğini de buradan ifade etmek isterim"