BIST 9.465
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.489,48

Fetö ile Mücadele Bakanlığı

Fetö ile Mücadele Bakanlığı kurulmalı. Hem içeride hem dışarıda bu kadar iyi örgütlenmiş bir yapının tam anlamı ile çözülme ihtimali bu bence.

Evet kurulmalı. Fetö ile Mücadele Bakanlığı kurulmalı. Hem içeride hem dışarıda bu kadar iyi örgütlenmiş bir yapının tam anlamı ile çözülme ihtimali bu bence. ‘Ne yani, daha hala çözülmedi mi’ diye soranlara: Kesinlikle çözülmedi, maalesef milletimiz ve devletimiz aleyhine koskoca bir tehdit olarak hala ayakta.

Batıl Hakkı Nasıl Yener?

Babam rahmetli benim için büyük bir mihmandardı. Kendisi hem abid hem zahid bir alimdi. Tanıyanlar bilir.. Kendisi fildişi kulede takılan akademisyenlerden değildi. Ahir ömründe yaptığı sohbetlerinde Osmanlının son dönem Şeyhülislamlarından Mustafa Sabri Efendi’nin şu tespitini sıkça aktarırdı: Nizamsız hak, nizamlı batıla yenilir! İlk duyduğumda beni çarpan bir cümleydi. İsra Suresi’nden okuduğumuz üzere hak gelmiş batıl zail olmuştu. Ve batıl yok olmaya mahkumdu zaten. Ancak Mustafa Sabri tabii ki bu ayeti biliyordu. Mealen şunu söylüyordu: Nizamsız yani sistemsiz şekilde çalışana Allah zafer nasip etmez. Mesela hakkı savunan sistemsiz bir ordu sistemli bir zalim ordusuna yenilir. Bu da Sünnetullahın gereğidir.

FETÖ’yü Abartıyor muyum?

150 milyar dolar zenginliği olan bir terör örgütünden bahsediyoruz. Ekonomik açıdan ilk yirmiye giren ülkemizin gayri safi milli hasılası 800 milyar dolar civarında. Dünyadaki çoğu ülkeden daha zengin bir örgütten bahsediyoruz.

Kanaatimce FETÖ ile PKK ya da DAEŞ kabili kıyas değil. Yetişmiş adam, uluslararası bağlantılar ve zenginlik kriterlerinin hepsinde FETÖ ağır basar. FETÖ hem silah, hem kalem kullanan bir terör örgütü! ABD’deki üniversitelerde demokratik darbe (democratic coup) şeklinde makale yazdıracak kadar etkili ve alçak. Bu arada makalenin konusu tabii ki Türkiye’de darbeyi meşrulaştırmanın yolları!

Rakamlar Yalan Söylemez

Çarşamba günü Bakan Soylu açıkladı. 81 ilde mahrem imam operasyonu yapıldı. Toplam 1120 kişi gözaltında. Bu gözaltına alınanlar emniyetin kendi personeli değilmiş, dışarıdan yönetenlermiş. İçerideki durum ise hala kritik. Toplam personeli 274 bin kişi olan bir kurumdan bahsediyoruz. Öte yandan ordudaki durumun çok da iç açıcı olmadığı söyleniyor. 203’ü general ve amiral olmak üzere toplam 360 bin kişilik personeli olan bir kurum TSK. Kahraman Mehmetçik baş göz üstüne. Lakin yönetim kadrosunda sıkıntının büyük olduğu her platformda dile getiriliyor. İstatistikler var. Geçtiğimiz Şubat ayında açıklanan raporda 2010-16 arası Askeri Lise Sınavı ile TSK’ya girenlerin %97’sinin Fetöcü olduğu ortaya konulmuştu. Yine aynı rapora göre 2010-16 arası devlete giren personelin 400 bini Fetö bağlantılı, bunların 300 bini sadık Fetöcü!

AB Bakanlığı Niye Kurulmuştu?

15 Temmuz sonrası devlet kurumlarında yapılan temizlik illaki faydalı olmuştur. Devletin ve milletin sonuna kadar teyakkuzda olduğu aşikar. Ancak mücadele hem içte hem dışta çetin geçiyor. ABD’sinden Avrupa’nın büyük devletlerine kadar Fetö korunuyor. Bu hain grubun Afrika’dan Asya’ya kadar her yerde okulları, üniversiteleri, hastaneleri, şirketleri hala itibar görüyor. Dost ülke Pakistan’da bile işler hala düzelmedi ve düzeleceğe benzemiyor. Adamlar gittikleri yerde direk zenginleri ve bürokratları bağladıkları için işleri rahat şekilde yürütüyorlar. Fakir ülkeler Fetö kurumlarını hemen kapatmak istemiyor. Geçenlerde Nijeryalı bir arkadaşım Fetö’nün Nijerya’da 10’dan fazla okulu, lüks hastanesi, üniversitesi ve daha birçok kurumu olduğunu söylemiş ve şunu eklemişti: ‘’Hükümet bu kurumları kapatmak istemiyor, ekonomide resesyondan korkuyorlar. Bu yüzden bu kurumlar hala kapanmadı ve cemaat işletiyor.’’ Kaldı ki Nijerya ekonomisi Dünya’da ilk 25 içindedir.

Zaten olay ne Nijerya’dan ibaret ne de mevcut kurumların kapatılmasından. Dediğim gibi; gittikleri her yerde esnaf ve bürokratı bağlayan tipler bunlar. Clinton’a milyonlarca dolar yardım yapan yine bunlar. Trump’ı da uygun kanallar üzerinden bağlamadıklarından kim emin olabilir?

Sahi AB Bakanlığı niye kurulmuştu? Fetö mücadelemiz AB ile olan müzakerelerden daha mı önemsiz? Bence çok daha önemli ve çok daha fazla bakanlık bazında yürütülmesi gereken bir iş.

Bu örgüt artık hem bir derin devlet yapılanması hem de bir diaspora hareketidir. Türkiye’nin mücadele ettiği en güçlü ve en tehlikeli diasporik grup Fetödür.

Son olarak şunu söyleyeyim. Kurum ıslahı yenisini kurmaktan her zaman daha zordur. Mesela merhum Özal Hazine Müsteşarlığı’nı Maliye Bakanlığı’nı bypass etmek için kurdu derler. Keza Bakan yardımcılığı ve müsteşarlık için denildiği gibi. Süresi dolup görevini ifa ettiğinde şalteri indirirsin, gider. BM Vesayet Konseyi örneği gibi.

AB Bakanlığı kurulurken temel hedeflerden biri de şu argüman değil miydi? ‘Bakın, biz bu işi bakanlık kuracak kadar ciddiye alıyoruz. AB için bakanlık bile kurduk!’ Aynı mesajı Fetö mücadelesi için de vermek güzel olmaz mı? Düşünsenize, Fetö ile Mücadele Bakanı dış ziyaretlere gidiyor. Başlı başına ne kadar ciddi olduğumuzun kanıtı olur.