BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.487,03
HABER /  GÜNCEL

FETÖ ihbarcısı iftiracı mı? TCDD'nin konuştuğu kişi

TCDD'de çok sayıda çalışma arkadaşını FETÖ mensubu olduğu iddiasıyla şikayet eden Kenan Ülkü iftira atma suçuyla memurluktan atıldı. Kenan Ülkü'nün ihba ettiklerinden 62 kişi KHK ile atılırken

Abone ol

TCDD’de 'FETÖ’ ihbarcısı Kenan Ülkü'yü konuşuyor. Bugüne kadar kurumda 139 kişiyi FETÖ üyesi diye ihbar etti. 62 kişi kHK ile atıldı. Ancak ihbar ettiklerinin büyük kısmı masum çıkınca hakkında teftiş kurulu soruşturma başlattı. Bu soruşturma sonuda da meslekten atılan Kenan Ülkü oldu. Peki Ülkü iyi niyetli bir ihbarcı mı yoksa fırsat bu fırsat diyen bir iftiracı mı? Yeni Şafak gazetesinde çıkan habere göre olayın detayları şöyle;

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) çalışan Kenan Ülkü,FETÖ’cü olarak değerlendirdiği kişileri Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER), TCDD Teftiş Kurulu ve savcılığa ihbar etti. Ülkü’nün verdiği ihbar dilekçeleri üzerine TCDD Teftiş Kurulu Başkanlığı ve savcılıkça soruşturma başlatıldı.

62 KİŞİYİ KHK İLE ATILDI
Savcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında şu ana kadar ihbar dilekçesindeki isimlerden 62’si çıkarılan kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile ihraç edildi. Diğer isimler hakkındaki soruşturmalar ise halen devam ediyor.

126 KİŞİ SUÇSUZ ÇIKTI
Teftiş kurulu rekor oranda ihbarda bulunan Kenan Ülkü ile ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma dosyasında, Ülkü’nün ihbar ettiği 139 kişi hakkında hakikate aykırı suçlamalarda bulunduğu, bunlardan sadece 13’ü hakkında bilgi belge sunduğu, diğer 126’sı hakkında ise hiçbir bilgi ve belge sunmadığı belirlendi. Söz konusu 139 isim arasından sadece 3 ismin ihraç edildiği öğrenildi. Ülkü'nün ihbar ettikleri arasında ByLock kullanıcısı olduğunu iddia ettiği TCDD Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Alpaslan Canöz de bulunuyor.

MEMURLUKTAN ATILDI
TCDD Teftiş Kurulu, yürütülen soruşturmanın ardından 18 Mayıs 2017’de yapılan toplantı sonucu Ülkü’nün memuriyetine son verilmesine karar verdi. Kararın gerekçesinde ise Ülkü’nün 'hakikate aykırı suçlamalarda bulunduğu' bilgisi yer aldı. Ülkü, Ankara İdare Mahkemesi’ne söz konusu kararın iptali için dava açtı. Şimdi Kenan Ülkü'nün iyi niyetli bir ihbarcı mı yoksa iftiracı mı olduğu belirlenecek.