BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,91
ALTIN 2.428,55

FETÖ fobi! Allah sonumuzu hayır etsin!

Allah bu memleketin, bu milletin sonunu hayır eylesin, amin demeniz dileğiyle.

Muhterem vatandaşlarım, 16 Nisan sonrası ülkemizde yeni bir sistemin ruhsatı sandıktan çıktı. Artık eskisi gibi küçük partilerin şemsiyesi altında siyaset yapma imkanı kalmadı galiba.

Malum Cumhurbaşkanının seçilmesi için en az %50+1 lazımdır. Şimdiye kadar hiçbir parti bu oranda oy alamamıştır. Dolayısıyla Başkanın seçilmesi için siyaset iki partinin şemsiyesinde bir araya gelmek durumundadır.

Malum her partinin bir tüzüğü var, eski deyimle ya sağcıdır ya da solcudur. Eski deyimle sağcı siyaset yapmak artık bu ülkede öldü; muhafazakar demokrat siyaset yerini aldı. Bu düşünceye yakın partiler bir araya gelebileceği gibi, solcular da birleşmek durumunda kalacaklar. Dolayısıyla CHP’nin HDP ile bir araya gelmesi de normaldir. 

Ayrıca Başkan yardımcılarının biri Türk ise diğeri Kürt, üçüncüsü de bayan olmak durumunda ve seçim sürecinde bu yönetim konfigürasyonun nedeni önemi üzerinde durarak siyaset yapılacaktır. AK Parti ve MHP’nin yaklaşımı bu mecburiyetin gereğidir.

Şimdi şu şuraya gitti FETÖ’cudür, diğeri diğer tarafa gitti Laiklik düşmanıdır gibi yorumları yapmak yeni siyaset sürecine yakışmayan, kirli politikadan kalma yaklaşımlardır. Maalesef bu siyasetçi tipini bize bahş eden eski yanlış eğitim, yönetim ve politik duruşlardır. Vatandaşımızın kalitesi bu.

Bazen bakıyorum,

Bir polis birini görevi gereği bir yoldan alıkoyuyor FETÖ’cü,

Memur görevini savsaklıyor FETÖ’cü,

Siyasette biri ılımlı bir yorum yapıyor FETÖ’cü…

Yapayın etmeyin ayıptır. Kendi insanımızla bu kadar kuşkuyla bakmaya gerek var mı?

Biri bir beyanat veriyor FETÖ,

Biri parti değiştiriyor FETÖ,

Bank Asya hesabı olan FETÖ,

Sendika üyesi FETÖ,

Dernek üyesi FETÖ,

IP çakışması FETÖ,

Bu kadarı da olur mu?

Sağımızdaki FETÖ.

Solumuzdaki FETÖ,

Önümüzde, arkamızda FETÖ dersek hayatı yaşanmaz hale getiririz.

En önemlisi de hayattan soğuyor, dikkatımız dağılıyor, asıl vazifemizde performans kaybımız oluyor.

Peki ne yapmak lazım?

Gerek FETÖ’nin gerek PKK’nin sempatizanlarına ıslah olma imkanını vermemiz lazım.

Yöneticilerine gereken cezayı vermek haktır, ama bir hareketin gövdesi dururken ayak takımı bu derce cezalandırılırsa bu işte bir yanlışlık var. Azgın FETÖ’cular itirafçı olup piyasada tespih sallarken ibadet takımı ağırlıklı olarak cezalandırılıyorsa bu işte bir terslik var kanaatimce.

İnşallah TBMM’nin onayıyla kurulan 7 kişilik komisyon mahiyetiyle birlikte iyi bir çalışma yapar, hızlı ve pratik çalışır “Küçük hata yapar, Büyük af eder” düsturu gereği cesaretli kararlar verir.

Allah bu memleketin, bu milletin sonunu hayr eylesin, amin demeniz dileğiyle.