BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.427,59
HABER /  GÜNCEL

FETÖ dosyasında 'Hrant Dink ölecek' çıktı!

Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin görüşen mahkemede dikkat çeken bir olay yaşandı. Mahkeme Başkanı, Trabzon Emniyet İstihbarat Amiri Ercan Demir'e karşı "Bu dosya zaten 'öldürülecek' diye bağırıyor" ifadesini kullandı.

Abone ol

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davaya dün devam edildi.

İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu kamu görevlileri dönemin İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek, dönemin İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ile dönemin İstanbul Emniyet Müdürü olan Merkez Valisi Celalettin Cerrah da dahil 8 tutuksuz sanık katıldı. İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç 'in aralarında bulunduğu diğer tutuksuz sanıklar ise duruşmaya gelmedi. Dink cinayetinden hükümlü olan Ogün Samast ve Yasin Hayal duruşmaya cezaevinden SEGBİS ile bağlandı. Dink Ailesi'nin katılmadığı duruşmada HDP milletvekili Garo Paylan izleyici olarak yer aldı.



"CİNAYET MANİPÜLE EDİLDİ"

Mahkeme Başkanı Canel Rüzgar, dönemin Trabzon istihbarat Şube Amiri sanık Ercan Demir'e, "Dink'in, o dönemlerde, o atmosferde ciddi ölüm tehdidi aldığı belli. Size belgeler getiriliyor. Klasörlerde kronolojik sıraya giderseniz dosya zaten bağırıyor. Diyor ki, 'Bu adam ölecek'. Trabzon'da dönemin amiri olarak, ne diyorsun?" diye sordu. Demir ise, "Bu olay emniyetin iç kavgası durumuna dönüştü. Müdahil avukatlar (Dink Ailesinin avukatları) kusura bakmasın, kimsenin katili aradığı yok. Bu benim kişisel görüşüm. Yanlış düzlem üzerinde yürütüldü. Cinayet manipüle edildi" diye yanıtladı.

AVUKATLAR ÇEKİLDİ

Davanın sanıklarından Ali Fuat Yılmazer, Ramazan Akyürek, Özkan Mumcu, Mehmet Akif Yılmaz, Mehmet Ali Özkılınç, Coşkun Çakar, Yunus Yazar da dahil bazı sanıkların avukatlarının vekillikten çekildiği ortaya çıktı. Hürriyet'in haberine göre, Yılmazer'i duruşmada temsil eden avukat bulunmazken, sanıklardan Özkan Mumcu, "Savunmam sırasında mümkünse barodan avukat talep edeceğim" dedi.