BIST 8.879
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.240,14
HABER /  GÜNCEL

FETÖ davasında babanın oğluna Zarrab çıkışı damga vurdu

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, bugünkü köye yazısında ABD'de görülen Reza Zarrab davasının FETÖ tabanında çözülmeye yol açtığını yazarak Erzurum'da yaşanan bir olayı aktardı.

Abone ol

Erzurum’da görülen bir FETÖ davasında, bir baba sanık olan oğluna “Gazete okuyup televizyon seyrediyorsun. Bu Zarrab ihanetini görmemiş olamazsın. Eğer oğlumsan itirafçı ol, yoksa benim oğlum değilsin” diye haber göndermiş.

Zarrab üzerinden ABD'nin Türkiye'yi cezalandırmaya dönüşen dava gündemdeki yerini koruyor. Peki bu dava FETÖ tabanında nasıl karşılık buldu? Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur'a göre FETÖ tabanı Zarrab davasının uluslararası operasyonun parçası olduğuna inanmaya başladı.

Yazar Fuat Uğur, Ğ"Zarrab davasının FETÖ tabanındaki çarpıcı etkisi" başlıklı köşesinde, bir FETÖ unsurunun blog sitesindeki konuya ilişkin yazısını aktardı.

HİZMET EGEMEN GÜÇLERİN TAŞERONU OLDU
"(...)Zarrab özelinde Halkbank olayının ABD'ye taşınması, meselenin bir yolsuzluk değil uluslararası bir operasyon olduğu algısını kamuoyunda güçlendirmekte. Bu durum Hizmet'in "egemen güçlerin taşeronu" olduğu algısını yine Hizmet eliyle kuvvetlendirmekten başka bir şey değildir.
17/25'in “millî bir operasyon” olduğuna inanan hizmet erlerinin işin içine ABD girince kafasının karıştığını ve hükûmetin "Bu bir uluslararası operasyondur" tezini doğruladığını akıl edemiyor musunuz?
Bunlar yine bir hamle sonrasına odaklandılar iki hamle sonra nasıl boşa düşeceklerini hesap edemez bir körlük içine düştüler.
Cevdet Türkoğlu ve Ali Ursavaş kıvamında öngörüsüz, ucuz operasyon yapma alışkanlığını ne zaman terk edeceksiniz?
Bu hadise küresel vizyonu terk edip, Zarrab gibi ucuz bir adamın kuyruğunda küresel bir oyuncağa dönüşüyor olmanın tescili olarak kabul ediliyor.  Şu an son sahnenin son perdesine hızla yaklaşıyoruz. Buna dur demeyen herkes bu yok oluşun sorumlusu olacaktır."

Yazar Fuat Uğur, bu yazıya yer verdikten sonra bir dönem Gülen örgütünde önemli görevlerde bulunan Ümit Akdemir'in açıklamalarını köşesine taşıdı

BABANIN FETÖ SANIĞI OĞLUNA ÇAĞRISI
(...)Ama iki gün sonra Ümit Akdemir’den gelen bazı bilgiler Reza Zarrab mevzuunun FETÖ tabanında tam bir bumerang etkisi oluşturduğunu ortaya koyuyor.
Tabanda bunun “uluslararası ihanet operasyonu” olduğu algısı yerleşmekte ve beklenenin aksine tam ters bir etki ortaya koymakta.
Öyle sık dillendirilmeye başlanmış ki bu durum, artık davalara bile yansımış durumda. Geçen gün Erzurum’da görülen bir FETÖ davasında, bir baba sanık olan oğluna “Gazete okuyup televizyon seyrediyorsun. Bu Zarrab ihanetini görmemiş olamazsın. Eğer oğlumsan itirafçı ol, yoksa benim oğlum değilsin” diye haber göndermiş. “Böyle çok olay var” diyor Ümit.
Aslında FETÖ tabanı bir “aydınlanma” ya da “bilinç sıçraması” yaşamış değil.
Bu geldikleri nokta çözülmenin hızlandığının bir göstergesi. Taban uzun süredir içlerini kemiren ama görmezden geldiği korkunç şüpheleri biriktirdi. Haklı gerekçe bekliyordu ve onu da Zarrab olayıyla buldu. Kısacası FETÖ tabanı, “Hizmet”in Zarrab’ı kullanarak Amerika ile iş birliği yapmasını “Türkiye’ye küresel kumpas ve ihanet” olarak niteliyor ve bunu kendilerine izah edemiyor."

Fuat Uğur'un yazısının tamamı